VIJESTI

Zeleni tjedan u Avonu

Posadite drvo za 5 kuna i spasite planet!

Kozmetička kuća Avon je prilikom obilježavanja UN-ovog Svjetskog dana zaštite okoliša najavila pošumljavanje Atlantske prašume u Južnoj Americi s dva milijuna stabala u okviru inicijative Hello Green Tomorrow, a Avon Hrvatska je globalnu kampanju podržao održavanjem zelenog tjedna.

Zaposlenici Avona svaki su dan u okviru zelenog tjedna posvetili određenoj radnji, sadnji stabala i zelenila, razmjeni osobnih stvari, recikliranju, razmišljanju te reduciranju i tako se u svrhu očuvanja okoliša pridružili kolegama iz 56 država diljem svijeta.

U obilježavanju zelenog tjedna, koji se organizira po drugi put, sudjelovala je i Avonova ambasadorica Barbara Kolar. "Posebno me veseli podržati kampanju Hello Green Tomorrow jer je očuvanje južnoameričke Atlantske prašume nužno, ne samo zbog milijuna lokalnih stanovnika, nego i svih nas diljem svijeta. Njime će se zaštititi važni izvori čiste vode neophodni lokalnim zajednicama i globalnije, regulirati atmosfera te stabilizirati globalna klima."

Hello Green Tomorrow oslikava mogućnost globalne kompanije da educira, uključi i mobilizira ljude diljem svijeta za pitanja od javnog značaja, a zeleni tjedan je naš doprinos ovom globalnom ekološkom pokretu. Akcija je na globalnoj razini počela sredinom ožujka s ciljem mobiliziranja mreže od 6,2 milijuna Avonovih predstavnica diljem svijeta i 300 milijuna korisnika u globalni pokret za zaštitu okoliša. Atlantska prašuma jedan je od najugroženijih ekosustava u svijetu - sačuvano je samo 7% njene prvotne površine pa je svaki član virtualne zelene vojske u mogućnosti pomoći spasiti planet za samo pet kuna, odnosno jedan dolar, koliko je potrebno da bi se posadilo jedno drvo.

A.B.

Objavljeno: 14.06.2010. u 08:27
Tagovi: Avon

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p