VIJESTI

Ženstvenost kao bezvremenski trend

Sofisticirani make up i frizure obilježili prvi dan BIPA FASHION.HR-a
bipafashionhr  
20. izdanje BIPA FASHION.HR-a održano je jučer, 27. listopada, u 10. paviljonu Zagrebačkog Velesajma, a petodnevni modni spektakl otvorila je sjajna Aleksandra Dojčinović. Prepoznatljive Lei Lou kreacije krojene po mjeri elegantne i senzualne žene, uveličali su make up artisti pod kreativnom direkcijom Saše Jokovića i frizeri pod vodstvom Katie Topčić.

Ovoga puta, make up i kosa harmonično su dopunili kreativni Lei Lou izričaj koji je obilježio standardno ženstven i prepoznatljivo odmjeren stil.
 bipafashionhr
  
Naglasak u make upu bio je na usnama koje su dominirale ostatkom make upa sačinjenog od zdrave, luminozne kože i minimalizma na očima. Chic, a opet delikatnu estetiku make upa ponajbolje je opisao virtuoz ženske ljepote, Saša Joković:

“Akcent je na usnama, no boje koje smo koristili su zanimljive: to su lila, pink, crvenkasta i boja lavande. Lice je blago iskonturirano, kao i oči, a one su dodatno istaknute i pojačanom maskarom koja daje efekt slijepljenih trepavica.”
  
bipafashionhr 
Uz klasično lijepi make up obično pristaju klasično lijepe frizure, no ovaj put smo svjedočili kako upravo poigravanje s teksturom u kosi može dati zanimljiv i dinamičan izgled simplificiranom i profinjenom make up looku. Katica Topčić prokomentirala je kako su na reviji Aleksandre Dojčinović modeli zapravo nosili dvije različite frizure koje je stilski spajao jedinstveni detalj: improvizirana šiška.

“Imamo dva tipa frizura, a obje su dosta ležerne. Jedna je vrlo popularna punđica na vrhu glave, smotana u čvor, te šiške od ostatka kose, a druga je skupljena od dvije ‘banane’ odostraka na zatiljku kose, dok je prednji dio opet improvizirana šiška”
, poručila je Katica.
 
bipafashionhr 
Jelena Skendžić
Foto: Jure Perišić


Objavljeno: 28.10.2015. u 16:02

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p