GREEN

3 najbolja dokumentarna filma koja se bave temom ekologije!

Filmovi koje se isplati pogledati!
Jučer smo proslavili Dan planeta Zemlje i u tom smislu smo čitali o temama koje se bave ekologijom, ali i dobili upozorenja što se sve može dogoditi ako ne promijenimo naše navike. Često mislimo kako je zagađenje okoliša globalni problem u kojem mi kao jedinke ne možemo ništa napraviti, ali stvarnost je drugačija. Upravo promjenom mikro navika većina ljudi bi stvorila kolektivnu svijest o tome koliko zapravo sami utječemo na okoliš. Jer svaka velika globalna promjena dolazi od manjih.

Pa tako možemo uvesti mikro promjene u naša kućanstva zbog kojih ćemo biti ponosni na sami sebe. Google je obilježio Dan planeta Zemlje tako što je stavio vizuale u kojima možemo pratiti klimatske promjene i koliko su one utjecale na zemljinu površinu u posljednjih 20 godina. Klimatske promjene se događaju zbog globalnog zatopljenja, a zapravo svemu tome je uzorak zagađeni okoliš. U tom smislu bi možda bilo dobro pogledati kvalitetne filmove koji se bave ovom gorućom temom.

Ice on Fire

Riječ je o filmu u kojem Leonardo DiCaprio istražuje procese topljenja ledenjaka i razoran efekt staklenika koji predstavlja jednu od najvećih prijetnji globalne ekološke krize. Osim toga, ovaj dokumentarni film se bavi temom kako bi zapravo znanost i tehnologija mogle doskočiti problemu prije nego što zaista bude prekasno. Riječ o filmu koji će vas natjerati na razmišljanje i nakon kojeg ćete zaista razmisliti o svojim postupcima vezanima za okoliš.

The True Cost

Film koji je jako zanimljiv i isplati ga se pogledati jer se bavi istraživanjem brze mode na okoliš. Tekstilna industrija se smatra jednim od najvećih zagađivača okoliša, a i sami smo svjesni kako je riječ o brendovima koji doslovno svaki tjedan dobivaju nove kolekcije. U tom smislu bi trebali zamisliti o kupovini i gomilanju takve odjeće. Ovaj film otkriva pravu cijenu onih komada koje kupujete u 'high street' brendovima.

The Hottest August

Riječ je o netipičnom dokumentarnom filmu jer je zapravo snimljen na ulicama New Yorka i okolici. Film se temelji na intervjuima s ljudima na koje redateljica nailazi i naprosto ih pita o njihovim brigama i izvorima tjeskobe kako bi otvorena uma zahvatila atmosferu toga mjesta i vremena. Film se zapravo bavi problematikom napadaja panike, ali i samog okoliša koji utječe na isto. Riječ je o zaista posebnom filmu koji se isplati pogledati.

Foto: Instagram, Youtube
Objavljeno: 23.04.2022. u 00:00

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p