GREEN

3 najbolja 'second hand' shopa u Zagrebu u kojima ćete pronaći divne komade

Za sve ljubitelje 'vintage' odjeće

S obzirom na to kako živimo u vrlo ubrzanom vremenu, samim tim se vrlo brzo mijenja i moda. Više ne postoje dvije ili tri kolekcije godišnje nego doslovno svaki tjedan izlazi nova kolekcija u 'high street' brendovima. Sve to utječe na okoliš u kojem živimo, a brza proizvodnja tekstila se smatra jednom od najvećih zagađivača okoliša. U ovom ubrzanom svijetu, kako bismo pratili trendove trebamo prečesto kupovati odjeću koju nosimo jednu sezonu i kasnije samo gomilamo novu. To zaista nije najsretnije rješenje za našu garderobu, a osobito nije za okoliš. Ako želite biti drugačiji, unikatni i imati vlastiti stil, kupovina u 'second hand' trgovinama se nameće kao idealan odabir.

'Second hand' shopovi su zadnje vrijeme doživjeli potpuni hype, što nije ni čudno s obzirom na to koliko se priča o zagađenju okoliša od tekstile industrije, ali i popularnosti 'slow fashion' pokreta. Osim toga većina kolekcija 'high street' brendova je skoro ista pa ako želite biti drugačiji i imati poseban stil u 'second hand' shopovima možete izabrati posebne komade odjeće koje možete kombinirati na sve. Osobito se isplati uložiti u oversized vintage blejzere koje zaista možete kombinirati na sve kombinaciji i tako vašem outfitu dati stylish notu ili bilo koji statement komad. U nastavku smo izdvojili 3 najbolja 'second hand' shopa u Zagrebu u kojima možete izabrati vrhunske komade.

Ulični ormar

Ovaj 'second hand' je jedan od najpoznatijih u Zagrebu i nalazi se na adresi Jurišićeva 16 i ima odličnu ponudu vintage odjeće. Iza njega stoje dvije prijateljice koje su doslovno zaljubljene u vintage komade i koje se trude svaki put nas iznova očarati dobrim komadima. Tamo možete pronaći retro haljine, oversized blejzere i još razne statement komade koje ćete godinama imati u vlastitoj garderobi.

Textile House

Društvo Textile House trgovina osnovano je još davne 2010. godine s ciljem otvaranja lanca maloprodajnih trgovina rabljenom odjećom, obućom i kućnim tekstilom. Ono što je zanimljivo je što je njihov asortiman vezan za sve vrste odjevnih predmeta, a glavni cilj im je osigurati kupcima cjenovno dostupne artikle za različite stilove života. Kupci ovdje mogu pronaći stare komade visokih modni kuća po vrlo povoljnim cijenama.

London Text

Ovaj vrhunski 'second hand' shop nalazi se na adresi Ilica 126. Riječ je o netipičnom shopu u kojem ne samo da možete pronaći vrhunske odjevne predmete, već možete pronaći kolekcionarsku kolekciju dresova, vojničku odjeću i kožnu kolekciju. Ljubitelji modne scene osamdesetih godina će u ovoj trgovini pronaći svoj mali raj. Košulje, haljine i svi vintage komadi su u odličnom stanju, stoga je ovo preporuka za sve koji žele imati poseban komad.

Foto: Instagram
Objavljeno: 01.03.2022. u 14:18
Tagovi: second hand

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p