GREEN

3 sjajne biljke koje su otporne na toplinu i čiste zrak!

Lijepa dekoracija u svakom interijeru!

Prostor u kojem većinu dana boravimo je vlastiti ured i naš dom. Psihološki je dokazano kako se svaka osoba bolje osjeća u prozračnom i urednom prostoru. I sami smo svjedoci toga i sigurno imamo neki naš vlastiti zen kutak u domovima u kojem uživamo i imamo 'svojih pet minuta'. Ako radite od kuće, onda je još bitnije da prostor u kojem boravite bude ugodan i lijep oku. Kada govorimo o trendovima u interijerima ima ih jako puno, no posljednje vrijeme možemo istaknuti minimalistički trend u kombinaciji s biljkama.

Već duže vremena se vodimo onom 'manje je više' kada je riječ o interijerima. Ubrzan način života i puno posla ne ostavljaju previše vremena za čišćenje. Stoga je važno imati ugodan, prozračan dom koji se lako održava. Umjesto brojnih ukrasa na koje pada prašina i u tom smislu nam stvaraju obavezu, bolje je uložiti u lijepe i kvalitetne biljke. Osim što su divna dekoracija, biljke upijaju i toksine iz zraka, a u nastavku izdvajamo 3 najljepše.

Sanseverija

Riječ je o biljci koja se u narodu naziva i 'Svekrvin jezik'. Ova biljka je specifičnog zmijolikog izgleda i vrlo je jednostavna za održavanje. Ona je idealna sobna biljka za sve zaposlene ljude koji nemaju puno vremena jer ne traži pretjeranu brigu. Otporna je na toplinu, a poznata je po tome što upija toksine iz zraka. Idealna je za urede i mjesta u kojima se radi na računalima. Osim toga jako je lijep dodatak u interijeru i učinit će svaki prostor svježijim.

Aloe Vera

Riječ je o biljci koja nam je sigurno svima poznata. Naime, ova biljka se nalazi u jako puno kozmetičkih proizvoda i poznato je njeno ljekovito djelovanje. Osim toga, u specijaliziranim bio dućanima se može kupiti gel od ove biljke koji je savršen saveznik svakog organizma. Aloe Vera savršeno podnosi suhi zrak i zaista nije potrebna velika briga oko nje. Ona voli svjetlo pa ju je potrebno staviti negdje gdje ga ima. Ova biljka se jako lijepo uklapa u razne interijere i svaki prosto će učiniti ljepšim.

Kaktus

Riječ je o biljci koja je oduvijek poznata kao ona o kojoj ne treba voditi pretjeranu brigu. Kaktusi su posljednjih godina postali hit u interijerima jer se lijepo uklapaju u minimalistički stil uređenja. Ova biljka zahtjeva minimalnu brigu, jedino na što trebate pripaziti je da je ne zalijevate previše jer će se prije uništiti od vode nego od sunca. Voli svjetlo pa ju je potrebno staviti negdje gdje ga ima dosta. Odlično se uklapa kao ukras na policama u kojima držimo knjige ili negdje kod prozora gdje će upijati sunce i biti lijep dekorativni detalj.

Foto: Instagram
Objavljeno: 29.04.2022. u 14:57

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p