GREEN

4 najbolja veganska restorana u Zagrebu koja će vas oduševiti svojom sjajnom ponudom!

Mjesta koja morate posjetiti!
Iako se cijela Hrvatska može pohvaliti zaista sjajnom gastronomskom ponudom koja, između ostalog, privlači ogroman broj posjetitelja i turista iz cijelog svijeta u naše krajeve, činjenica jest da isto baš i ne mogu reći oni koji svoju prehranu baziraju isključivo na namirnicama biljnog porijekla. No, s obzirom na sve veći broj onih koji se okreću zdravijoj, primarno biljnoj prehrani, evidentan je i sve veći broj sjajnih veganskih restorana, a od kojih se velika većina smjestila upravo u našoj metropoli!

S obzirom na to da je sve teže pronaći kvalitetne namirnice koje se proizvode u manjim količinama i kontroliranim uvjetima, nimalo ne iznenađuje podatak da je u posljednjih pet godina zabilježen rapidan porast populacije koja se na koncu potpuno odluči “prebaciti” na vegetarijansku, ali i vegansku prehranu. I dok mnogi još uvijek žive u skladu s predrasudom koja kaže kako se ne možete pošteno najesti bez komada mesa, ovi restorani koji smo naveli u nastavku članka oduševit će čak i one koji ne simpatiziraju ovu vrstu kuhinje, a sasvim smo sigurni kako će mnoge natjerati na razmišljanje o kvaliteti namirnica koje konzumiraju ili vas barem potaknuti da u svoju prehranu uvrstite što više svježeg voća i povrća! 

Zrno Bio Bistro

Smješten u Medulićevoj ulici, Zrno je uvjerljivo najpoznatiji i najpopularniji veganski restoran u gradu, a može se pohvaliti jelovnikom koji je u potpunosti organski certificiran. To znaci da su svi sastojci, uključujući voće i povrće, bez opskurnih kemikalija i pesticida. Baš svaki dan u Zrnu započinje s pripremom vlastitog povrća, voća, bilja, raži, soje, tofua, seitana, kruha… a koje potom kombiniraju u najfinija i cjelovita organska, lokalna i veganska jela!


Food Garden

Ideja Food Gardena rezultat je strasti prema izvrsnoj biljnoj hrani i novim kreativnim receptima koji su došli iz naših kuhinja. Naš životni stil zahtijevao je biljni restoran s punim paketom: kreativna jela napravljena u restoranu, dobra ponuda pića, te zeleni prirodni ambijent. Sve to nudi Food Garden! Smješten na Zrinjevcu, Food Garden jedan je od najboljih veganskih restorana čije vrhunske juhe, raznolika azijska jela i najfinije burgere jednostavno morate probati!


Joyful Kitchen

U Vitezićevoj ulici pronaći ćete još jednu sjajnu vegansku oazu - Joyful Kitchen! Sva jela u ovom simpatičnom lokalnu spravljena su na bazi cjelovitih biljnih namirnica čiji fitonutrijenti hrane naše stanice i osnažuju imunitet. Inspirirani različitim kulturama i cjelovitom plant-based prehranom, svakog dana kuhaju svježe tople i nutritivne obroke, od kojih bismo svakako izdvojili njihova ukusna variva, ali i deserte poput obožavanog Melty kolača kojeg morate probati!

VeganKo

Za ljubitelje brze hrane u nešto zdravijoj varijanti tu je VeganKo: Lokal u Masarykovoj ulici koji svojim gostima nudi isključivo hranu biljnog podrijetla od svih lokalno proizvedenih sastojaka. Najpoznatija jela su klasični burgeri i kebabi, ali i veganski ćevapi koje jednostavno morate probati. Vlasnici također proizvode vlastite umake, a što se deserata tiče, ne smijete propustiti kušati čuveni cheesecake koji se priprema po tajnom receptu njihovog glavnog kuhara!

Foto: Instagram
Objavljeno: 07.11.2022. u 11:21

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p