GREEN

Amsterdam je dobio biciklističku atrakciju koju ne smijete propustiti!

Dizajn koji osvaja na prvi pogled!

Sumnjamo da ste našli na bilo kakav vodič ili popis što raditi u Amsterdamu, a da nije uključivalo neki oblik bicikliranja. Prema nekim izvorima, u Amsterdamu se nalazi gotovo milijun bicikala koji su zaista postali simbol grada i neizostavan dio iskustva u nizozemskoj prijestolnici. Ako ovaj grad niste obišli na dva kotača, to je jako dobar motiv da se bar još jednom vratite!

Broj bicikala u Amsterdamu premašuje 800 000, što znači da preko 60% građana koristi bicikl svakodnevno. Prije nekoliko dana upravo u Amsterdamu je otvorena jedinstvena podzemna garaža za bicikle, za koju ne sumnjamo da će postati svojevrsna atrakcija ovoga grada. Naime, ne radi se o običnom prostoru za skladištenje bicikala već o podvodnoj garaži koja je savršeno uklopljena u vizuru grada. Ovo arhitektonsko dostignuće nizozemskog studia Wurck nalazi se 9 metara ispod razine vode i nudi prostor za 7000 bicikala.

Impozantni prostor garaže moderno je dizajniran s namjerom da oponaša izgled kamenice. Vanjski izgled objekta u suprotnosti je s glatkim i organskim dizajnom unutrašnjosti sastavljenom od fascinantnih stupova koji dijele prostor za nosače bicikala. Uz to, staklene stijenke omogućuju dovoljan prodor prirodnog svjetla, a zidovi su ukrašeni mozaikom karte Amsterdama koja se sastoji od minijaturnih fotografija koje prikazuju povezanost Amsterdama i vode. Estetika ovog objekta premašuje očekivanja, zbog toga smo sigurni da će postati svojevrsna turistička atrakcija. Osim lijepog dizajna i podvodnog aspekta, ovaj objekt je napravljen da prije svega bude funkcionalan. Zbog toga je radno vrijeme garaže 24 sata, a praktičnosti pridonose podzemni tuneli koji povezuju prostor s podzemnom željeznicom i Glavnim kolodvorom.

Objavljeno: 31.01.2023. u 14:36
Tagovi: bicikl

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p