GREEN

Božuri: Cvijeće sezone koje želimo u svom domu

Raskošni cvjetovi koji osvajaju na prvi pogled

Vjerujemo da ste već na društvenim mrežama uočili predivne bukete božura svim nijansama od bijele do ružičaste. Ovo bogato cvijeće cvjeta u razdoblju od travnja do srpnja, a sada smo u vrhuncu njegove sezone. Božuri su jednako popularni i kao rezano cvijeće za vaze, vanjsko cvijeće pa čak i cvijeće za vjenčane bukete. U nastavku vam donosimo još detalja o ovoj predivnoj biljci i nekoliko inspirativnih primjera kako ih aranžirati u svom domu.

Božuri dolaze iz roda Paeonia, a tako i zvuči njihovo englesko ime „peony“. Prirodno rastu na području Azije, Europe i Sjeverne Amerike, a smatra se da potječu iz Kine. Najčešće ih viđamo u formi grma, no mogu biti i drvenasti. Na svijetu postoji preko 3 000 vrsta ovog cvijeća za koje će vam mnogi reći da im je omiljeno. Vrste se razlikuju po bojama, veličini cvijeta te rasporedom i gustoćom latica. Ako imate vrt ili balkon ova divna biljka krasit će ga svojim cvjetovima tijekom travnja, svibnja i lipnja pa sve do kraja srpnja. Jednako atraktivno će izgledati i u vazi, ako nemate vanjski prostor na raspolaganju.

Cvijet koji nosi mnoga značenja

Svako cvijeće nosi određeno značenje. Tako raskošne božure vežemo uz blagostanje i sreću, ponekad i prolaznosti, ali i ljubav i sklad zbog čega se često i nađe u buketima mladenki. U nastavku smo izdvojili nekoliko fotografija s društvenih mreža na koji način stilizirati ove zavodljive cvjetove u svom domu. Uživajmo u sezoni božura!

Foto: Instagram
Objavljeno: 29.05.2023. u 13:32

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p