GREEN

Doniranje s plemenitim ciljem: U samo dva dana prikupljeno 74 kg stare odjeće!

Program Wear & Share

U sklopu ovogodišnjeg Greencajt festivala, koji se održao 24. i 25. svibnja u Staroj tvornici žarulja TEŽ, premijerno je predstavljena platforma online modne trgovine Answear pod nazivom Wear & Share. Ovaj program korisnicima nudi mogućnost besplatnog slanja odjeće koju više ne nose, s ciljem adekvatnog zbrinjavanja, a samo na Greencajtu posjetitelji su imali priliku svoje komade donijeti i fizički, za što su bili nagrađeni voucherom s popustom za kupovinu na Answearu.

Ovim je putem tako prikupljeno 74 kilograma odjeće, a svi korisnici koji su ovim kanalom donirali odjeću također su pomogli radu Udruge Argonauta. Naime, sredstva prikupljena Wear & Share programom bit će namijenjena projektu ozelenjavanja javnih površina sadnicama stabala. Prve sadnice bit će posađene na otoku Murteru, a cilj je širiti područje djelovanja na područja pogođena požarima.

Svi koji se žele riješiti svoje nepotrebne odjeće na ekološki održiv način i dalje to mogu učiniti putem Answearove web stranice, iz udobnosti svoga doma i bez novčane naknade. Potrebno se samo prijaviti na Answear portal, zapakirati odjeću i pozvati dostavljača, a on će paket s vaše adrese preuzeti potpuno besplatno!

Odjeća koju donirate koristit će se na 3 načina - za recikliranje tekstila (krpe za čišćenje ili visokokvalitetni papir), za uvođenje sekundarne odjeće na tržište (odjeća će se prodavati u gradovima i državama čiji su stanovnici manje imućni i nemaju mogućnosti kupiti novu odjeću, a sredstva skupljena na ovaj način bit će doznačena na žiro račun Udruge) te za ponovno korištenje (oporabljena vlakna iz odjeće koja više nije prikladna za nošenje koristit će se za proizvodnju zvučno izolacijskih i izolacijskih materijala u automobilskoj industriji, npr. automobilska izolacija). Udahnite svojoj odjeći drugi život i pritom podržite rad Udruge Argonauta i njihove projekte koji imaju za cilj očuvanje prirode i okoliša! Upamtite - svaki kilogram odjeće je bitan!

Foto: Instagram
Objavljeno: 29.05.2023. u 14:49
Tagovi: odjeća

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p