GREEN

Gdje u Zagrebu pojesti najukusniji veganski sladoled?

Mjesta koja ne želite zaobići!

Otkako je zeleniji način života naglo skočio na ljestvici prioriteta mnogih, sasvim je logično da je i veganska prehrana postala sve atraktivnija. Iako većina misli kako ljudi uglavnom odlučuju jesti vegansku hranu isključivo zbog morala i ljubavi prema životinjama, činjenica jest da je prelazak na veganstvo odličan eskperiment i prilika da naučite više o kuhanju, poboljšate svoju prehranu na kreativan način i otkrijete genijalne okuse koje ćete definitivno uvrstiti u svoj svakodnevni meni!

A da je veganstvo sve traženije u gastro svijetu dokazuju brojni zagrebački restorani koji su u svoje menije uvrstili i poneke veganske opcije. Također, sve je više mjesta koji svoje menije baziraju isključivo na veganskoj kuhinji, kao što je popularni zagrebački lokal Zrno Bio Bistro koji morate posjetiti ako već niste, a sasvim smo sigurni kako će ih s odmakom vremena biti sve više. No, s obzirom na visoke temperature kojima nas je počastio svibanj, ovoga puta smo se odlučili baciti u potragu za najfinijim veganskim sladoledima u Zagrebu, a sve kako bismo vas uputili na pravo mjesto! Nema nikakve sumnje kako će veganski sladoledi u lokalima koje smo izdvojili u nastavku članka oduševiti i okusne pupoljke svejeda, koji se nakon degustiranja nikada više neće vratiti ''klasičnim'' sladoledima na bazi mlijeka!


B041


Smješten u Masarykovoj ulici, B041 jedno je od prvih mjesta u gradu na kojemu se može probati sladoled napravljen po tradicionalnoj talijanskoj recepturi. Iako je prošlo mnogo vremena od samog otvorenja, B041 je i dalje jedan od omiljenih lokala brojnih Zagrepčana, ali i vegana koji na ovom mjestu mogu pronaći različite okuse koji će vas oduševiti svojom punoćom!

 


Vis a Vis by Vincek

Preslatka mala slastičarnica s romantičnom terasom - Vis-à-vis by Vincek tik je iza ugla od "Vinceka u Ilici”, pod čuvenom Uspinjačom. U njoj nude jedan potpuno novi pristup slasticama za sve vas koji iz najrazličitijih razloga, od zdravlja pa do čiste radoznalosti, slijedite moderne trendove u prehrani kao što je veganstvno, a ne želite se odreći "slatkoga života”. Vincekovi sladoledi recenzirani su kao jedni od najfinijih veganskih sladoleda u Zagrebu, a pravo je vrijeme da provjerite zašto je to tako!


Torterie Macaron

Najukusniji sladoledi originalne talijanske recepture koje ćete pronaći u slastičarnicama Torterie Macaron potpuno će vas oduševiti svojim bogatim okusima među kojima ćete pronaći i najfinije veganske opcije. Svakom okusu pristupa se posebno, a u voćnim okusima koristi se pravo voće. Svakako savjetujemo da kušate sladoled od manga koji nas je potpuno osvojio, i po koji ćemo se zasigurno vratiti još koji put!

Foto: Instagram
Objavljeno: 12.05.2022. u 13:55
Tagovi: Zagreb, sladoled

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p