GREEN

H&M ima najveću kolekciju odjeće na popularnoj second hand platformi!

Second hand pristup postaje sve popularniji među modnim brendovima!

Cirkularna moda, održivost, reciklirani materijali i second hand ponuda postali su sve veći trendovi monde industrije čiji su ciljevi suzbijanje negativnih posljedica iste. U prilog uspješnim pothvatima različitih brendova u ovom načinu poslovanja ide i popularnost second hand i vintage odjeće među mlađim generacijama, koje sve radije odabiru tu vrstu mode zbog ekoloških, ali i estetskih razloga.

H&M definitivno možemo svrstati među fast fashion gigante koji je već nekoliko puta imalo različite pravne i etičke probleme glede svog načina poslovanja i proizvodnje odjeće. Koliko god održivost bila nespojiva s brendovima poput H&M-a, činjenica je da upravo fast fashion brendovi približavaju priču o održivosti najširoj skupini kupaca. Naravno, tu se povlači i pitanje greenwashinga, no postoje načini na koje ovakvi brendovi u okvirima svog poslovanja pokušavaju učiniti razliku. Jedan od tih pothvata nedavno je učinio i popularni švedski brend kojeg smo već spomenuli.


Najveća ponuda 'pre-loved' komada!

Za one koji nisu upoznati thredUP je jedna od prvih i vodećih platformi za kupnju i preprodaju rabljene odjeće. Osim što pruža podršku u vidu platforme za lakšu kupnju i prodaju second hand komada, vizija tvrtke uključuje niz održivih ciljeva poput smanjena ugljičnog otiska. S druge strane, H&M je brend koji unatoč različitim etičkim problemima i kritikama javnosti i dalje radi na različitim projektima održivosti. Novi održiva suradnja ova dva brenda realizirala se kroz pokretanje H&M domene H&M pre-loved unutar thredUP online trgovine. Brend je projekt startao s čak 30 000 komada odjeće čime je postao najveći partner thredUP-a. Komadi koji sežu od odjevnih predmeta do obuće i dodataka podijeljeni su u šest kategorija, među kojima se nalaze i komadi iz luksuznih suradnji koje H&M s vremena na vrijeme lansira.

Foto: Instagram
Objavljeno: 20.03.2023. u 13:30
Tagovi: H&M

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p