GREEN

Istarska biciklistička ruta proglašena je jednom od najljepših u Europi i sjajna je ideja za aktivan proljetni izlet!

Hrvatska kao jedna od poželjnijih destinacija i u 2023.!
Moramo priznati da smo se već pomalo naviknuli viđati svjetske top ljestvice najatraktivnijih destinacija za putovanja koje mahom uvrštavaju Lijepu Našu na prva mjesta. Bilo da se radi o najljepšoj plaži, najljepšem vidikovcu ili pak najljepšoj destinaciji za medeni mjesec, popularnost Hrvatske i u 2023. godini nastavlja rasti - na svjetskoj razini.

Ovoga puta na top ljestvici najboljih biciklističkih ruta u Europi našla se bajkovita Istra koja nudi čak nekoliko njih. Iako je čitava Hrvatska savršeno odredište za spajanje vožnje biciklom i otkrivanja netaknute prirode, tajnih plaža i malih ribarskih luka, moramo priznati da je poseban gušt pedalirati u brežuljkastom ambijentu okruženom vinogradima i selima romaničke arhitekture. Biciklizam je već godinama popularan način za istraživanje Iste, no postoji nekoliko lokacija dostupnih biciklom koje nude uvjerljivo najljepše poglede i jedinstvenu priliku da doživite lokalnu kulturu!
 
Parenzana, Kamenjak i središnja Istra

Staza Parenzana popularna je biciklistička ruta koja prati stazu nekadašnje željezničke pruge od Buja do Poreča. Ruta prolazi kroz šarmantne gradove, slikovit krajolik i povijesne znamenitosti te je odličan način da doživite kulturu i ljepotu Istre. Osim Parenzane, staza na slikovitom poluotoku Kamenjak smještenom u blizini mjesta Premantura također je popularna među biciklistima, poglavito zbog razvedene obale samog mjesta, a zbog koje se sa staze pruža nevjerojatan pogled na prekrasne plaže i prirodne ljepote koje nikoga ne ostavljaju ravnodušnim. 
 
Popularni gradovi na brežuljcima kao što su bajkoviti Motovun i jednako popularni Grožnjan dostupni su za razgledavanje biciklom i nude jedinstvenu priliku za istraživanje povijesnih znamenitosti, lokalne kuhinje i tradicionalnih zanata. I na koncu, ljubav biciklizma i Istre možda najbolje potvrđuje Granfondo - godišnji biciklistički događaj koji se održava u rujnu i privlači tisuće biciklista iz cijelog svijeta. Manifestacija uključuje nekoliko ruta različitih udaljenosti te nudi jedinstvenu priliku za istraživanje prekrasne obale i krajolika Istre! 

Foto: Instagram
Objavljeno: 12.04.2023. u 12:07

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p