GREEN

Izdvojili smo najbolja prirodna ulja koja su odlična za sve tipove kože!

Najbolji hranjivi tretman za vašu kožu!

Kada govorimo o zdravlju vlastitog tijela koža je jedan od najvažnijih organa. Iako se u moru zdravstvenih problema njega kože često zanemaruje, ni sami nismo svjesni koliko je to zapravo važno za naše zdravlje. Koža nam daje izgled, osjet dodira, kontrolu temperature tijela i štiti od infekcija. Međutim, hrapava, zategnuta i ljuskava koža tijela koja svrbi ne može pravilno funkcionirati. Osim toga, oštećena koža povećava rizik oštećenja od sunca i privremenog starenja, a raste i vjerojatnost infekcija. I sami znamo koliko je teško pronaći ispravne proizvode za njegu kože i koliko često ih je potrebno mijenjati dok ne pronađemo onaj koji nam odgovora, stoga kod biranja proizvoda svakako treba uzeti u obzir i vrstu kože koja može biti masna, suha ili mješovita jer sve to utječe na odabir idealnog proizvoda.

U posljednje vrijeme svjedoci smo tome kako alternativni proizvodi u njezi kože postaju veliki hit. Kako raste naša svijest o okolišu, tako raste i znanje o tome kakve zapravo proizvode nanosimo na naše tijelo i koliko su oni učinkoviti. Naravno, kada govorimo o farmaceutskim proizvodima uvijek se trebamo savjetovati s dermatologom, ali kada je riječ o njezi kože tijela, prirodna ulja su zasigurno odabir kod kojeg nećete pogriješiti. Od njih vaša će se koža osjećati svježe i hidratizirano, ali svakako je važno uzeti u obzir da osim ulja valja piti dosta tekućine tijekom dana i ne izlagati se prejakim UV zrakama jer sve to utječe na samu kožu i hidratizaciju iste.

Stoga, kako bismo vam pomogli prilikom odabira idealnog prirodnog ulja, u nastavku smo izdvojili nekoliko favorita!

Lješnjakovo ulje

Ulje lješnjaka iznimno je kvalitetno ulje bogato mnogim nutrijentima za njegu kože i kose. Jako lako se nanosi na kožu zbog svoje teksture, ugodnog je mirisa i blagog okusa. Zbog visokog sadržaja masnih kiselina lako prodire u gornji sloj kože i kao takav je idealan izbor za masnu i mješovitu kožu. Osim toga, ovo ulje pospješuje kožu i pomaže kod zatvaranja pora, a može se koristiti i za njegu kose jer produbljuje boju kose i jača vlasi. Isto tako, lješnjakovo ulje je idealan izbor za sve koji žele dodatno hidratizirati svoju kožu.

Slatko bademovo ulje

Riječ je o najpopularnijem ulju iz kategorije prirodnih ulja. Slatko bademovo ulje bogato je bjelančevinama te sadrži vitamine A, B1, B2 i B6. Ovo ulje štiti i hrani kožu, osobito je učinkovito kod umirenja ekcema i sunčanih opeklina, što je vrlo čest slučaj ljeti kada nesvjesno pretjeramo sa sunčanjem na plaži. Bademovo ulje primjereno je za sve tipove kože, a upravo je to i razlog zbog kojeg se ovo ulje pokazalo jednim od najprodavanijih proizvoda biljnih ulja. Također,  osobito je učinkovito kod suhe kože jer jako dobro regulira vlažnost.

Ulje makadamije

Riječ je o ulju koje se dobiva od oraščića makadamijinog drveta. Vrlo brzo se upija u kožu pa je preporučljivo za korištenje kod masažnih tretmana zbog dodatne hidratizacije kože. Osim toga, ovo ulje je otporno na oksidaciju i vrlo učinkovito za tretiranje suhe i zrele kože. Bogato je palmitinskom kiselinom koja spada pod monozasićene kiseline i koju ne nalazimo u niti jednom drugom biljnom ulju. Budući da je riječ o vrlo hranjivom ulju, često se upotrebljava u mješavini za njegu kože nakon sunčanja.

Foto: Instagram
Objavljeno: 18.02.2022. u 00:00

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p