GREEN

Jeste li znali da se u Hrvatskoj svakodnevno prikupljaju plastični čepovi za pomoć oboljelima od leukemije i limfoma?

“Ubaci čep za skupi lijek!”
Ako ste u potrazi za prilikom kojom ćete kraj još jedne godine završiti dobrim djelom, ne tražite dalje, jer ova zagrebačka humanitarna akcija inicijativa je u kojoj bi baš svatko trebao sudjelovati, a koja ne košta doslovce - ništa! No, o čemu je točno riječ?

Naime, već više od šest mjeseci, u sklopu podrške humanitarnoj akciji „Ubaci čep za skupi lijek!“, sva reciklažna dvorišta u gradu, kojima upravlja podružnica Čistoća primaju i plastične čepove. Ova hvalevrijedna humanitarna akcija provodi se na području cijele Republike Hrvatske, a sve s ciljem da se na ekološki prihvatljiv način prikupe plastični čepovi, prodajom kojih Udruga pribavlja novac koji će se koristiti u svrhu liječenja. Na reciklažnim dvorištima se prikupljaju sve vrste plastičnih čepova i poklopaca od vode, sokova, mlijeka, jogurta, sireva, deterdženata, omekšivača, ulja i sl, a svi čepovi zajedno s popratnom dokumentacijom bit će predani Udruzi oboljelih od leukemije i limfoma, koja dalje predaje prikupljene plastične čepove ovlaštenim otkupljivačima.

 

U Zagrebu je trenutno u funkciji 10 fiksnih i 10 mobilnih reciklažnih dvorišta i sva su opremljena posebnim spremnicima u koje građani mogu donijeti prikupljene čepove. Stoga, darujte djelić svog vremena, prikupiti čepove, odnesite ih u najbliže reciklažno dvorište i pomozite onima kojima je to najpotrebitije! Više informacija o reciklažnim dvorištima i lokacijama potražite ovdje!
Foto: Unsplash, Zagreb.hr
Objavljeno: 17.11.2022. u 12:32

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p