GREEN

Kako napraviti pravu wellness atmosferu u vlastitom domu? Izdvojili smo 3 najbolja brenda eteričnih ulja!

Proizvodi koji čine razliku!

Koliko god uživali u prednostima urbanog načina života, činjenica jest da nije baš jednostavan zadatak pratiti svakodnevni, užurbani tempo, a koji nerijetko ostavlja vidljive tragove kada je naše zdravlje u pitanju. Ono što se najčešće spominje u kontekstu zdravlja je stres kojeg je postalo gotovo pa nemoguće izbjeći, no ono što malim promjenama u rutini možemo napraviti jest - umanjiti ga!

Možda nije u našoj moći u potpunosti ukloniti stresne situacije kojima smo svakodnevno izloženi, ali svakako njihov negativan učinak možemo svesti na minimum. U posljednje vrijeme se ne prestaje pričati o blagodatima aromaterapije koja ne samo da ima pozitivan utjecaj na cjelokupno zdravlje čovjeka, već je sjajan način kako se opustiti nakon napornog radnog dana i posvetiti se isključivo sebi. Kao sastavni dio aromaterapije izdvajaju se eterična ulja, a čije su prednosti korištenja brojne; od toga da pomažu u opuštanju tijela, smiruju misli, poboljšavaju imunitet, pružaju prekrasan miris prostoru u kojem boravimo pa sve do toga da se koriste i u svrhu uljepšavanja.

Ono što je bitno jest obratiti pažnju na ulja koja koristite u navedene svrhe jer je razlika između eteričnih i mirisnih poprilično velika i značajna. Eterična ulja dobivaju se iz biljaka te su dragocjena zbog svojih kemijskih svojstava, a za koja se nerijetko zna reći da su i ljekovita. S druge strane, mirisna ulja su djelomično izvedena iz biljaka te je uglavnom riječ o sintetičkom mirisu koji nema zdravstvenih benefita kao organska, eterična ulja.

Unazad nekoliko godina korištenje eteričnih ulja apsolutni je hit, stoga smo u nastavku izdvojili 3 odlična brenda eteričnih ulja čije se proizvode isplati imati nadohvat ruke!

KAIAA

KAIAA je relativno mladi brend na tržištu kojem nije dugo trebalo da pronađe svoje čvrsto mjesto na policama brojnih ljubitelja kvalitetnih eteričnih ulja. Riječ je o brendu koji u svojoj ponudi ima 100% čista, prirodna i organska eterična ulja, bez aditiva, a što se može osjetiti čim otvorite bočicu. U njihovoj ponudi možete pronaći razna ulja koja se koriste samostalno ili ih kombinirajte s drugim uljima, ovisno o efektu koji želite postići. Ako vam slaganje vlastitih kombinacija nije praktično, u ponudi ovog brenda možete pronaći i sjajne roll-on proizvode, a koji imaju energizirajuće djelovanje, vraćaju fokus, prigodni su za njegu kože te su također odlična zamjena za parfem. Zbog svog praktičnog pakiranja vrlo lako ga možete nositi svuda sa sobom te ga koristiti kada god vam je to potrebno! Sve KAIAA proizvode možete pronaći u Bipinim trgovinama i online. Također, online adresa osim što je sjajna za praktično naručivanje omiljenih proizvoda, istovremeno je i prava riznica DIY recepata za kućanstvo i kozmetiku te smo sigurni da će biti korisna onima koji su tek zakoračili u svijet aromaterapije, kao i onima kojima je ona način života.


Primavera


Za eterična ulja ovog brenda sigurno ste do sada čuli jer je riječ o njemačkom brendu koji na tržištu postoji preko 30 godina. Fokus brenda su naravno vrhunska terapeutska eterična i bazna ulja, ali i prirodna, organska kozmetika. Primavera proizvodi mogu se pohvaliti i izrazito čistim i kvalitetnim uljima, a posebna pažnja pruža se održivom uzgoju i proizvodnji sirovina. Tako su sva ulja 100% čista, a dobivaju se destilacijom, hladnim prešanjem ili ekstrakcijom organskim otapalom biljaka. Pored toga, ovaj brend poznat je i po fair-trade odnosima s poljoprivrednicima diljem svijeta, a ambalaža njihovih proizvoda izrađena je od 75% recikliranog materijala. Sjajan Primavera proizvod su sprejevi za zrak koji su odlično rješenje za osvježenje prostora, a možete ih koristiti na brojne načine te birati između nekoliko vrsta, ovisno o individualnim potrebama. Proizvodi ovog brenda dostupni su u bio&bio trgovinama te smo sigurni da ćete pronaći nešto za sebe u bogatom asortimanu.

Dea Flores

Riječ je o brendu koji sjajno spaja nasljeđe aromaterapije sa suvremenim dermatološkim istraživanjima, pa tako u svojoj ponudi ima eterična ulja koja su izvrsna za tretiranje različita stanja kože. Kao i ulja prethodnih brendova, tako su i Dea Flores ulja prirodna i organska, bez toksina i umjetnih bojila. Ono što bi izdvojili iz bogate ponude je praktičan Minilia winter set, a koji uključuje mini difuzor i paket eterična ulja eukaliptusa te sinergiju eteričnih ulja Respirata. Ovaj set izvrstan je za sve one koji žele osvježiti svoj radni prostor ili dom, a prednosti ovog difuzora su te što je jednostavan za korištenje te pristupačan. Također, Minilia winter set odličan je za sve oni koji tek trebaju zakoračiti u svijet aromaterapije, a ostale proizvode brenda Dea Flores možete pronaći u odabranim ljekarnama.

Foto: Instagram
Objavljeno: 25.02.2022. u 09:05

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p