GREEN

Kako od sode bikarbone i običnog deterdženta napraviti moćnu tekućinu za čišćenje doma?

Brzo i jednostavno
Svijest o ekologiji i očuvanju okoliša postaje sve važnija u našem svakodnevnom životu. U tom duhu, sve više ljudi traži prirodna rješenja za svakodnevne zadatke, uključujući i čišćenje. Pa, ako i vi želite temeljito očistiti svoj dom bez upotrebe agresivnih kemikalija, imamo savršeno rješenje za vas - kombinacija sode bikarbone i običnog deterdženta za pranje posuđa.

Korištenje prirodnih sredstava za čišćenje ima brojne prednosti, a ova moćna kombinacija čini čuda kada je riječ o čišćenju, a uz to je i potpuno prirodna. Prije svega, čuvamo okoliš izbjegavajući upotrebu štetnih sastojaka koji zagađuju vodu, zrak i tlo, a osim toga - štedimo novac, jer, prirodna su sredstva itekako jeftinija i dugoročno čuvaju trajnost naših površina. Sve navedeno posebice je važno ako u kućanstvu imate djecu ili kućne ljubimce koje ćete na ovaj način zaštiti od opasnih tvari koje mogu uzrokovati alergijske reakcije ili iritacije kože i dišnih puteva.
 
Za pripremu ove efikasne tekućine za čišćenje, trebat će vam samo soda bikarbona i običan deterdžent za pranje posuđa. U posudi, pomiješajte soda bikarbonu s deterdžentom dok ne dobijete homogenu smjesu. Dodajte toplu vodu kako biste rastopili sodu bikarbonu i dobro izmiješajte smjesu koja je potom spremna za korištenje. 
 
Soda bikarbona djeluje kao abrazivni čistač i neutralizator mirisa, dok deterdžent za pranje posuđa pomaže u razbijanju masnoća i prljavštine. Tekućinu možete koristiti za čišćenje različitih površina u domu, uključujući kuhinjske površine, sudopere, pločice i sanitarije. Važno je napomenuti da prije upotrebe trebate provjeriti osjetljivost površine, a nakon čišćenja, površinu dobro isperite čistom vodom kako biste uklonili sve ostatke smjese.
Foto: Instagram
Objavljeno: 07.10.2023. u 00:00

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p