GREEN

Luksuzni brend Chloé planira postati najpopularniji 'second hand' brend!

Francuska kuća želi transformirati modnu industriju!

Svijest o održivosti i cirkularnoj modi postala je jedan od glavnih zadataka industrije. Toga postaju svjesni i luksuzni brendovi koji se sve više modificiraju svoje poslovanje kako bi odgovorili ovim trendovima. Second hand kupnja postaje omiljeni način sudjelovanja u modi, posebno među mlađim generacijama koje na ovaj način njeguju jedinstven stil i brigu za okoliš. Iako ovakve poslovne odluke možemo pripisati trendovima, vjerujemo da ovakav pritisak na modnu industriju može rezultirati pozitivnim promjenama!

Luksuznim brendovima koji svoj način poslovanja žele približiti održivosti i smanjenju negativnih posljedica modne industrije na okoliš, pridružio se i francuski brend Chloé. Chloé je jedan od popularnijih brendova koji nerijetko viđamo na crvenim tepisima kao i brojnim influencerima. Brend u posljednje vrijeme radi na postavljanju i ostvarenju ciljeva koji će njihovo poslovanje učiniti zelenijim. Do 2025. godine planiraju transformirati svoje poslovanje kroz osiguravanje transparentnih informacija o podrijetlu materijala, procesu proizvodnje te produženju životnog vijeka odjeće i modnih dodataka. Također, planiraju smanjiti emisije ugljika, potrošnje vode i eliminirati plastiku prilikom pakiranja i transporta.

'Second hand' kao odgovor na negativne posljedice modne industrije

Osim spomenutog, nedavno su ostvarili suradnju sa second hand platformom Vestiaire Collective specijaliziranom za rabljenu odjeću i dodatke luksuznih brendova. Naime, lansirali su aplikaciju „Digital ID“ čiji je cilj olakšati preprodaju rabljenih komad, kao i osigurati sve transparentne informacije o svakom proizvodu. Chloé će tako korisnicima omogućiti naknadu i prije nego što pronađu kupca za svoje komade, a iznos će biti moguće zamijeniti za bon koji se može iskoristiti samo na second hand platformi Vestiaire Collective ili ga donirati UNICEF akciji za ravnopravnost spolova. Dakle, cilj ovog pothvata je potaknuti i olakšati kupnju i prodaju second hand komada jer takav pristup predstavlja jedini način kako kontrolirati prekomjernu potrošnju i proizvodnju.

Foto: Instagram
Objavljeno: 17.02.2023. u 12:06
Tagovi: Chloe

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p