GREEN

Mango ima genijalnu traper kolekciju iz koje želimo baš sve!

Najavljuje li 'high street' brend novi smjer u svojoj proizvodnji?

Popularni high street brendovi nerijetko nailaze na kritike kada je riječ o održivosti i transparentnosti proizvodnje. Zato nas je Mangova nova kolekcija ugodno iznenadila i nadamo se da će ovaj brend svoje poslovanje sve više usmjeravati ka „zelenijoj“ strani modne industrije. Kako točno izgleda nova kolekcija koja je kreirana s idejom kružnog gospodarstva na umu, saznajte u nastavku članka!

Nova kolekcija brenda Mango označena je nazivom Circular Design, a kreirana je u obliku tzv. capsule kolekcije, odnosno kolekcije s manjim brojem osnovnih odjevnih predmeta. Cilj kolekcije je koristiti reciklirane materijale u proizvodnji reciklabilnih odjevnih predmeta. Kako bi što više zadovoljili uvjete kružnog dizajna, u proizvodnji je korištena samo jedna vrsta vlakana, a dodaci poput zakovica su eliminirani što je više moguće. Također, smanjenje otpada se postiglo 3D digitalnim dizajniranjem zbog čega se smanjio i broj prototipova dizajna. Na komadima iz kolekcije se može primijetiti i nedostatak klasične etikete, što je naravno učinjeno namjerno zbog veće mogućnosti recikliranja kasnije.

Što se tiče izgleda ove kolekcije, moramo priznati da izgleda jako atraktivno i moderno. Inspirirana je trendovima 2000.-ih koji trenutno vladaju društvenim mrežama. U kolekciji se mogu pronaći odlični modeli traperica sa zanimljivim nedovršenim porubom na struku, potkraćene jeans jakne, kombinezoni i prsluci. Komad koji smo poželjeli čim smo ga ugledali je duga traper suknja koja je idealna statement zamjena za omiljeni par traperica.

Čitava Circular Design kolekcija najava je strategije brenda pod nazivom Sustainable Vision 2030, kojom se obvezuju unaprijediti svoje poslovanje u održivom smislu i do 2030. godine u svojoj proizvodnji imati isključivo (100%) komade proizvedene prema principu kružnog dizajna. Hoće li se to i dogoditi vidjet ćemo kroz buduće kolekcije, a do tad na ovom linku možete pogledati prvu ovakvu kolekciju!

prsluk (39,99 €)

hlače (49,99 €)

jakna (49,99 €)

suknja, hlače (49,99 €)

hlače (59,99 €), suknja (49,99 €)

sako, hlače (69,99 €)

Foto: Mango, Instagram
Objavljeno: 24.01.2023. u 00:00

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p