GREEN

Memory Lane: Jeste li primijetili novu 'green' rubriku FASHION.HR portala koja je pravi odraz aktualnog vremena u kojem živimo?

'Zelena' rubrika koja svakodnevno inspirira na pozitivne promjene!

Konačno je stigao i taj dan, slatki 16. rođendan FASHION.HR portala koji ćemo obilježiti već tradicionalnim Midsommar partyjem! To ujedno znači i kraj naše šetnje 'cestom uspomena', barem za ovu godinu, a kroz koju smo se do sada prisjetili nekih najznačajnijih projekata na koje smo izrazito ponosni. 16 godina je zaista dugačak period postojanja te smo zajedno prolazili kroz pregršt promjena koje smo kao brend pažljivo osluškivali te na njih adekvatno odgovarali, a posljednji projekt u kojeg smo nedavno uplovili priča je čije stranice tek treba ispisati...

Sigurni smo da ste primijetili na FASHION.HR portalu jednu novu rubriku koja je zapravo puno više od toga. Riječ je o potpuno novom mindsetu koji se prilagođava potrebama sadašnjeg vremena, pa su tako green teme postale dio najpoznatijeg modnog portala u regiji. Inspirirani sestrinskim portalom Green.hr-om, svoje čitatelje nastojimo svakodnevno osvijestiti o stvarima koje se oko nas događaju te koje direktno utječu na kvalitetu našeg života s green aspekta. Kao portal koji se i dalje percipira kroz prizmu mode, ta dva naizgled oprečna svijeta nastojimo spojiti praktičnim savjetima o održivosti, odgovornoj kupovini te kroz promoviranje malih domaćih brendova čiji su proizvodi nježni prema prirodi i okolišu.

Osim mode, green rubrika nudi neka alternativnija rješenja i kada je beauty svijet u pitanju, kao što su sve popularniji refil proizvod te savjeti kako prestati pretvarati vlastite kozmetičke police u odlagališta plastike. Također, kroz green rubriku polako gradimo zajednicu greenfluencera i promoviramo profile koji nas svakodnevno potiču na neke nove navike odgovornijeg ponašanja.

Iako smo se u ovaj projekt upustili prije nekoliko mjeseci i tek učimo koračati ovim novim, zelenim putem, moramo priznati da smo izrazito ponosni na prvu suradnju sa sestrinskim Green.hr portalom u obliku bogatog FHR X Green.hr boxa koji je osvojio društvene mreže! Riječ je o goodie boxu u kojem su se nalazile sve one green sitnice, a koje su pravi dokaz kako mijenjanje navika nije nemoguća misija, već da svatko od nas može napraviti malene promjene u svojoj rutini koje će se pozitivno odraziti na prirodu koja nas okružuje!Nadalje, možda bi prijašnjih godina obilježavanje Dana planeta Zemlje proteklo 'ispod radara', no ove godine smo ga odlučili obilježiti malenom FHR aktivacijom čija je ideja bila potaknuti val pozitivne promjene te svojim primjerom pokazati da je tako malo dovoljno da se napravi nešto dobro za okoliš. Tako smo u vrtu naše redakcije postavili hotel za kukce, odnosno vrtne insekte koji imaju veliki značaj za očuvanje raznolikosti biljnog i životinjskog svijeta, kao i općenitu ravnotežu života u prirodi. Danas ogroman broj insekata ne može pronaći svoje mjesto za izlaganje te se nemaju gdje sakriti. To je posebno vidljivo kod pčela (od kojih ovisi svaki treći zalogaj koji unosimo u organizam), čija se populacija drastično smanjila, a zbog čega je u Europi gotovo svaki drugi park ili vrt opremljen ovakvom kućicom za insekte, ali ne i u Hrvatskoj!Sudeći prema aktualnoj situaciji u svijetu pred nama je trnovit put promjene, no zajedničkim snagama i kvalitetnim sadržajem one ipak nisu nedostižne, stoga se veselimo nekim novim green projektima čiji će utjecaj sigurno biti značajan i opipljiv u budućnosti!

Foto: Arhiva portala
Objavljeno: 30.06.2022. u 11:28

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p