GREEN

More nije jedina opcija za osvježenje tijekom ljeta: Ova magična lokacija udaljena je samo sat vremena od Zagreba

Ljeto na Žumberku

More i ljeto su nerazdvojan spoj, no osvježenje se može potražiti i daleko od gužvi na kontinentalnim lokacijama koje u ovom razdoblju i dalje imaju ugodne temperature. Za ljetne izlete u prirodi idealna su šumovita mjesta uz vodu koja će vas dodatno rashladiti, a ako ste dovoljno hrabri možete se i okupati. Zagorje, Lika i Gorski kotar obiluju ovakvim skrovitim lokacijama u prirodi, a kao hit izlet na koji se možete uputiti već ovog vikenda izdvojili smo magičnu dolinu na Žumberku.

Žumberačko gorje jedan je od najljepših dijelova za rekreaciju, planinarenje, pješačenje i slične aktivnosti u prirodi. Njegova pozicija idealna je ako dolazite iz Zagreb jer na samo sat vremena od usijanog grada imate na raspolaganju netaknutu prirodu u svom najraskošnijem obliku.

Kao hit izlet koji će vas osvježiti ovog ljeta predlažemo Dolinu Slapnice. Ova lokacija smještena je na granici općina Žumberak i Krašić, a dio je Parka prirode Žumberak – Samoborsko gorje. Ono čime će vas ova lokacija osvojiti su brojni slapovi i potočići i neprestani žubor vode koji će vas pratiti cijelom stazom. Najveća atrakcija ovog područja su slapovi koji dosežu visinu čak i do 15 metara. Tako nikako nemojte propustiti skrenuti prema slapu Vranjak i slapu Brisalo koji izgleda magično s malim jezercem u podnožju.

Foto: Instagram
Objavljeno: 13.07.2023. u 15:10

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p