GREEN

Možete li pogoditi od čega je napravljena haljina kojom je Miss Tajlanda oduševila svijet?

Modno osviještena 'zero waste' kreacija!
Izbor za Miss Universe često nailazi na kritiziranje i kontroverze , iako organizatori i ambasadori natjecanja inzistiraju na osnaživanju žena i podizanju svijesti o važnim globalnim pitanjima. Ove godine imali smo priliku svjedočiti tome da izbor najljepše žene na svijetu uistinu može biti platforma za širenje važnih poruka. Nastup kandidatkinje Tajlanda oduševio je svjetske medije i društvene mreže, a u nastavku saznajte i zašto!

Ove subote održan je 71. izbor za Miss Universe na kojem je titulu najljepše ponijela Amerikanka R'Bonney Gabriel. Titulu prve i druge pratilje ponijele su predstavnice Venezuele i Dominikanske Republike. Bez obzira na plasman, zanimanje javnosti privukla je Miss Tajlanda koja se tri večeri prije finala na pozornici pojavila u jedinstvenoj haljini.

Priča koja stoji iza posebno izrađene haljine poslala je jasnu poruku o gorućem pitanju zaštite planeta, ali i motivirajuću životnu priču Anne Sueangam-iam. Za početak, Anna je nosila haljinu u potpunosti načinjenu od otvarača za limenke. Iza ove spektakularne haljine stoji tajlandski brend Manirat, a osim stotina otvarača u svojoj kreaciji koristili su i Swarovski kristale. Korištenje aluminijskih otpadaka u izradi ove haljine savršeno naglašava potrebu za usmjeravanje prema recikliranju i 'zero waste' pristupu, ako želimo vidjeti konkretne promjene po pitanju odgovornijeg ponašanja prema okolišu.

Osim što se svojim izborom dotakla “zelenih” tema, Miss Tajlanda ovu haljinu je posvetila svojim roditeljima. Odrasla je u siromašnoj obitelji s ocem i majkom koji su radili kao ulični čistači i sakupljači otpada. U objavi na Instagram profilu, aludirajući na svoje način odrastanja, Anne Sueangam-iam naglasila je da je haljina napravljena kako bi ukazala na to da sve na svijetu posjeduje ljepotu i vrijednost, iako se na prvi pogled većini čini bezvrijedno. Možemo zaključiti da odavno nismo vidjeli ljepšu poruku o samopoštovanju te shvaćanju i slavljenju vrijednosti svakog pojedinca!

Foto: Instagram
Objavljeno: 16.01.2023. u 15:03

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p