GREEN

Nadolazeći buvljaci u Zagrebu garantiraju sjajan shopping koji ne želite propustiti!

Buvljaci koje bi baš svatko trebao posjetiti!
Buvljaci su u posljednjih nekoliko godina doživjeli potpuni procvat, barem kada je riječ o našem tržištu, koje je posve neopravdano dugo vremena odolijevalo tom popularnom, europskom trendu. No, popularizacijom održivijeg načina života te promicanjem savjesnije kupovine koja podrazumijeva zamjenu, recikliranje te ponovnu uporabu, Zagreb je napokon postao grad u kojemu možete obaviti zaista sjajan shopping i na sve brojnijim, organiziranim buvljacima!

Tako će studeni u Zagrebu ove godine proteći u znaku buvljaka; nakon sajma ploča, stripova te dječjeg humanitarnog buvljaka, pred nama su još dva sjajna buvljaka koja će zaključiti ovaj mjesec, a koja ne želite propustiti. Riječ je o buvljaku “Solidarni shopping” koji je nastao kako bi se u javnosti podignula svijest o onima koji o ugodnoj zimi mogu samo sanjati, te kako bi se stvorila prilika da im se konkretno i pomogne! Tako je već dobro poznati Pink Buvljak odlučio svoj rad preusmjeriti u nešto novo, a to je Solidarni shopping, koji će zadržati koncept buvljaka u kontekstu razmjene dobara između izlagača i posjetitelja, no izlagači donaciju za sudjelovanje uplaćuju direktno inicijativi “Umanjimo im brige”! 

Kampanju je pokrenula Zelena Energetska Zadruga (ZEZ) u suradnji sa Zakladom Solidarna kojom se do kraja studenoga prikupljaju sredstva za nabavu 100 paketa za uštedu energije za osobe starije životne dobi, koji su ujedno i najviše pogođena skupina rastom cijene energenata. Buvljak će se održati u subotu 26. studenog od 12 do 18 sati u Grofu Melin, Zagreb. Svi zainteresirani za izlaganje mogu se javiti putem maila na buvljakgroup@gmail.com.

Osim buvljaka “Solidarni shopping”, dan ranije u sklopu Zelene akcije (Frankopanska 1, Zagreb), održava se zabavna razmjena odjeće, poznatija pod nazivom “Swap party”, a kojemu se možete pridružiti u petak, 25. studenoga, od 17 do 19 sati. “Swap party” je razmjena na kojoj se ljudi okupljaju kako bi se “riješili” onih stvari koje više ne koriste, a kako bi u isto vrijeme i nabavili one stvari koje su im zaista potrebne. Ovom praksom teži se ka redefiniranju mode, bojkotiranjem štetne modne prakse te promoviranjem održivosti, spomenutog recikliranja i ponovne uporabe!

Foto: Unsplash, Pexels
Objavljeno: 23.11.2022. u 13:04

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p