GREEN

Najljepše 'eco friendly' šalice za kavu koje su izvrsna zamjena plastičnoj verziji!

Uživanje u omiljenom napitku, ali na eco friendly način!

Ispijanje kave je ritual koji je duboko ukorijenjen u našu kulturu. Većina nas ne može zamisliti početak dana bez dobre šalice kave. Pa je tako neki imaju naviku piti kod kuće prije posla, dok je drugi uzimaju za van u omiljenim kafićima. S obzirom na ubrzani način života, većina nas je počela prakticirati kavu za van prije dolaska u ured. Riječ je o zgodnoj navici u kojoj ne gubimo vrijeme, a imamo kvalitetnu šalicu kave. No, nameće se pitanje koliko je gomilanje plastičnih ili papirnatih časa s poklopcima dobro za naš okoliš. Bliži nam se Dan planeta Zemlje pa je krajnje vrijeme kako bismo usvojili neke mikro navike za dobrobit iste.

Danas u ponudi imamo odlične staklene ili glinene šalice s poklopcima za van, koje su idealna zamjena onim papirnatima. Osim što je riječ o lijepo dizajniranom proizvodu, ove šalice su dugoročna investicija jer ih možemo dugo koristiti. Osim toga, bolje zadržavaju toplinu određenim napitcima, a i ne mijenjaju okus kavi, za razliku od papira koji pod temperaturom pusti svoje čestice.

Posljednje vrijeme svjedoci smo brojnih kampanja vezanih za okoliš i često mislimo kako ne možemo utjecati na isti, no sve naše mikro promjene u vlastitim kućanstvima zapravo vode do velike globalne promjene. Pa barem kada je riječ o sitnicama možemo primijeniti 'green' savjete. U ovom slučaju riječ je šalicama koje su lijepo dizajnirane i koje će poboljšati i naš ritual ispijanja kave jer će napitak u istoj sigurno biti kvalitetniji.

No, osim kave, ove šalice su izvrsne i za čaj jer su debele i samim tim dugo zadržavaju toplinu bez da nam opeku ruke, što je vrlo čest slučaj kada uzmemo čaj za van u papirnatim šalicama. Odličan su odabir i za doručke i međuobroke koje nosimo na posao, poput chia pudinga ili raznih kaša.

Ako ste ljubitelj planinarenja, ove šalice su odlične i za tu svrhu jer su kvalitetne i neće se proliti sadržaj iz njih. U svakom slučaju riječ je o proizvodu koji se zaista isplati imati. U nastavku izdvajamo najljepše eco friendly šalice koje se isplati imati.  

KeepCup (30 $), Huskee cup (16 $)

Frank Green (49 $), Kinto (40 €)

Miir (20 $), Yeti (30 $)

Foto: Instagram, KeepCup, Yeti, Huskee, Miir, Kinto, FrankGreen
Objavljeno: 20.04.2022. u 11:23
Tagovi: kava

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p