GREEN

Neodoljive srcolike biljke sjajan su poklon za Valentinovo, a mi smo izdvojili nekoliko najljepših koje smo poželjeli odmah!

Idealan poklon za dragu osobu
Pokloniti nekome živo biće na brigu jedan je od najvećih dokaza da nekome vjerujete, zbog čega uvijek preferiramo poklanjati biljke umjesto buketa. Osim što traju znatno dulje, biljke su sjajan dodatak svakom domu, a mnogobrojne benefite koje pružaju prostoriji u kojoj borave ne treba pretjerano ni naglašavati…

A s obzirom na to da je Dan zaljubljenih iza ugla, sigurni smo kako će mnogi od vas svojoj boljoj polovici poželjeti kupiti upravo biljku. Za sve one koji još uvijek nisu sigurni koja će se teglica najviše svidjeti vašoj dragoj osobi, predlažemo da zavirite u ponudu biljaka s listovima ili cvjetovima u obliku srca, a koje su savršen poklon za nadolazeće Valentinovo! Ono što nam se posebno svidjelo jest što gotovo sve srcolike biljke nisu samo estetski atraktivne; obično su vrlo jednostavne za održavanje i sposobne su preživjeti i najgore uvjete. U nastavku članka izdvojili smo naša ovogodišnja 4 favorita s kojima nećete pogriješiti, pa čak i ako ih poklanjate za neku drugu prigodu!
 
Hoya Kerrii

Ova preslatka biljka zapravo je vrsta sukulentne biljke vinove loze, poznate po svojem srcolikom lišću i mirisnim cvjetovima. Osim što izgleda zaista predivno, ova biljka veoma je jednostavna za održavanje, a najviše trebate paziti da vaša Hoya dobiva mnogo svjetlosti (ali da ne bude na direktnom suncu) te da ju zalijevate svakih 10 do 12 dana.
 
Philodendron Gloriousum

Ova puzava tropska biljka prepoznatljiva je po svojim srcolikim višegodišnjim listovima koji mogu biti dugi i do 90 centimetara. Listovi su zeleni s bjelkastim šarama zbog čega se smatra primarno dekorativnom vrstom. Ipak, najbolje preživljava u zatvorenom prostoru jer teško odolijeva mrazu, a najniža temperatura na kojoj je smijete držati je 15ºC. Philodendron Gloriousum je također biljka koja je izrazito jednostavna za održavanje, a povremenim zalijevanjem vrlo brzo će stasati u ogromnu biljku koja će zasigurno postati jedan od vaših najdražih ukrasa!
 
Philodendron Scandens

Philodendron Scandens također je poznat kao biljka srcolikih, baršunastih listova koja zaslužuje svu vašu ljubav! Sve dok joj dajete dovoljno svjetla i vode, baš kao i Philodendron Gloriousum, tako će i ovu ljepoticu biti izrazio jednostavno održavati. Philo na grčkom znači "voljeti", dok “dendron” znači drvo, zbog čega ovu prekrasnu biljku često nazivaju i drvom ljubavi koje je izrazito popularno upravo u mjesecu zaljubljenih.
 
Ceropegia Woodii

Ceropegia Woodii, poznatija kao Nit srca, preslatki je viseći sukulent koji izrazito brzo raste i svojim širenjem stvara jedinstvenu zavjesu od malih srca koja će ukrasiti baš svaki prostor. I u sobnim uvjetima ova divna biljka može doseći duljinu od preko 3 metra, a s obzirom na količinu njege koju (ne) zahtijeva, idealna je i za sve one koji zaista nisu ‘talentirani’ za uzgoj.
Foto: Instagram
Objavljeno: 31.01.2023. u 13:17

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p