GREEN

NLO restoran u norveškom fjordu postao hit na TikToku: Ima četiri kata, a jedna je razina pod morem

Ekskluzivni restoran smješten je u neobičan oblik nalik NLO-u, i to usred prekrasnoga norveškog fjorda, pa nije ni čudo što je postao pravi hit na TikToku. Unutar goleme, srebrne kugle, koja “pluta” po u Hardangerfjordu, drugom najdužem fjordu u Norveškoj, nisu vanzemaljci, nego Restoran Iris koji nudi gurmansko iskustvo objedovanja kakvo nema nigdje na Zemlji.

Četverokatna struktura, inspirirana oblikom ribljeg oka, nazvana je Salmon Eye, a otvorena je krajem 2022. godine, kao jedna od najvećih plutajućih umjetničkih instalacija na svijetu, “posvećena informiranju publike o održivim plodovima mora”. Futuristička konstrukcija prekrivena je sa 9.000 čeličnih ploča, kako bi prikazala riblje ljuske, teži 1.256 tona, ima promjer od 25 metara, a jedan joj je pod ispod površine vode. Zaista vrijedno divljenja, zar ne?

@pubityearth The Iris Restaurant looks insane! Who would you go here with 🤯 📍 Hardanger Fjrod, Norway 🎥 @Mari Eriksmoen — #unique #pubity #earth #norway #restaurant ♬ original sound - Pubity Earth


U instalaciji je tek ovo proljeće otvoren i restoran, a nazvan je “Iris” zbog svoga položaja “u sredini ribljeg oka”. U restoran se može samo brodom, a ondje vam nude čak 18 slijedova jela te se večera poslužuje uz “panoramski pogledom na fjord, glečere i planine”. Samo jedan video o ovome ugostiteljskom čudu, koji je objavila gošća Mari Eriksmoen, prikupio je više od osam milijuna pregleda.

 

Foto: Instagram, TikTok
Objavljeno: 08.08.2023. u 10:48

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p