GREEN

Nutella Plant Based: U trgovine uskoro stiže verzija omiljenog namaza potpuno biljnog porijekla

Dobre vijesti za vegane

Dobre vijesti za vegane - na tržište stiže Nutella Plant based koja će sadržavati isključivo sastojke 100% biljnog podrijetla. Riječ je o verziji koja neće biti zamjena za autentičan okus popularne Nutelle, već prava Nutella koja će razveseliti sve vegane, ali i one koji su intolerantni na laktozu. Na police bi trebala stići već 2024. godine diljem svijeta i to u godini kada Nutella slavi 60 godina, no datum još uvijek nije službeno potvrđen.

Ovu verziju popularnog namaza bez kravljeg mlijeka grupa Ferrero već je zaštitila u talijanskoj je agenciji za zaštitu intelektualnog vlasništva i to pod nazivom Nutella Plant Based. Registracija je dovršena početkom studenog.“U Ferreru stalno nastojimo istraživati mogućnosti koje otvaraju nove prehrambene sklonosti kako bismo uspješno odgovorili na zahtjeve i očekivanja naših kupaca,” objavili su na lokalnom portalu La Voce di Alba, a prenosi Kult Plave Kamenice. “Zaštita i registracija brenda ne znače automatski da lansiramo novi proizvod”, ističu.

Prema dokumentaciji koju citiraju talijanski mediji, etiketa veganske Nutelle zadržat će poznati minimalistički dizajn s crnim početnim slovom “N” u nazivu Nutella, a vegansku verziju od klasične će razlikovati samo zelena crta na etiketi i nešto uža teglica.

Foto: Instagram, Pexels
Objavljeno: 10.01.2024. u 11:49

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p