GREEN

Otkrijte fotogeničnu lokaciju u kojoj možete uživati u ukusnoj kavi, ali i naučiti kako živjeti 'eco friendly'!

Lokacija koju želimo posjetiti!

Otkako imamo povoljne letove iz Zagreba, Pariz je postao pravi hype te se nalazi na vrhu liste putovanja. Često se predstavlja kao grad ljubavi i mode, ali on je puno više od toga! Planirate li posjet Parizu nemojte propustiti otići vidjeti ovu urbanu farmu koja je smještena na bivšoj, napuštenoj stranici La Petite Ceinture, preuređenoj u životni prostor koji vas na zabavan način uči odgovornim eko vrijednostima!

Riječ je o 'eco friendly' oazi LA Recyclerie smještenoj u srcu Pariza! Sastoji se od kantine, u kojoj možete jesti brojne zdrave namirnice okruženi zelenim biljkama, kafića, večernjeg bara, prostora za brojne radionice u kojima možete sudjelovati i ako ste na putu, a dovoljno je samo se prijaviti preko njihove web stranice. Ono što će oduševiti sve ljubitelje vintage odjevnih komada su buvljaci smiješteni u samom prostoru, a najzanimljivije od svega jest radiona za popravke uređaja. Naime, ako vam se pokvarilo glačalo ili sušilo za kosu, u sklopu farme možete odnijeti uređaj na besplatni popravak. Unutra se sve reciklira, pa tako u kantini možete pronaći i staklene posude u kojima se odvajaju kruh i voće. Također, možete puno naučiti i o vrtlarstvu, a za početnike je tu i knjižnica, u kojoj se mogu posuditi najbolji naslovi o okolišu i održivosti.

Kada putujemo u velike gradove, obično posjećujemo konzumeristička mjesta, no ova lokacija je potpuna suprotnost tome. Osim preukusne hrane i vrhunske kave, dobijete jedno sasvim novo iskustvo i znanje o odgovornijem ponašanju prema okolišu. Sigurni smo da će ovo iskustvo putovanja i vas ponukati na neke osobne promjene u vlastitom domu!

Foto: Instagram
Objavljeno: 07.02.2022. u 12:14
Tagovi: putovanja, Pariz

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p