GREEN

Ovaj šarmantni vegetarijanski hotel u blizini Crikvenice izgleda kao mjesto iz snova koje će vas oduševiti svojom ljepotom!

Oaza prirode koja ostavlja bez daha!
Sve brojniji vegetarijanci složit će se s činjenicom kako u Lijepoj Našoj i dalje kronično nedostaje lokacija namijenjenih onima koji biraju isključivo proizvode s predznakom “Vege” kojih, za razliku od naših gradova, u gotovo svakom europskom mjestašcu ima napretek. No, ovaj neodoljivi hotel koji je svoj dom pronašao u Vinodolskoj općini, u mjestu Tribalj, prkosi toj statistici i svojim posjetiteljima pruža jedno zaista posebno iskustvo za pamćenje!

Po čemu je hotel Balatura toliko poseban? Pa, prvenstveno zbog činjenica da je Balatura prvotno bio jedan specifičan, maleni hotel koji je s vremenom prerastao u prekrasno hotelsko naselje. U hotelu su se dugo vremena održavala razna događanja vezana uz glazbu, umjetnost i književnost, a nakon punih 14 godina stalni gosti udružili su snage i odlučili dodati nove zgrade u ovaj hotel koji je postao jedna od najljepših priča sjevernog Jadrana. Svi oni dijele ogromnu ljubav za ovom lokacijom, arhitekturom i umjetnošću i zajedno su stvorili jednu posebnu viziju Balature koju su na koncu i pretvorili u stvarnost. 


Naime, gosti su pojedinačno kupovali napuštene kuće ili ruševine u susjedstvu hotela te ih zajedno s prvotnim vlasnikom rekonstruirali kako bi se struktura uklopila u duh samog hotela. Svaka kuća na pomno osmišljen način obogaćuje ovo mjesto, pa je tako Balatura postala bogatija za raskošni kameni bazen, prekrasni radionički prostor za škole kuhanja i seminarsku kuću koja je i dalje dom brojnim umjetničkim zbivanjima. Osim što će vas već na prvi pogled potpuno oduševiti mediteranski, kameni štih ovog ogromnog imanja, vegetarijance će zasigurno najviše osvojiti meni hotela koji je u potpunosti baziran na namirnicama biljnog porijekla koje rastu u njihovoj dolini. Sve je biološko, održivo, svježe i ukusna, a lokalni recepti kombinirani su s kulinarskom umjetnošću i tehnologijom glavne kuharice Tanje Ratković koja stvara prava umjetnička djela na tanjuru! Više o ovoj hedonističkoj oazi u blizini mora, okruženoj šumama i brdima, potražite ovdje.
Foto: Instagram
Objavljeno: 15.07.2022. u 12:19

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p