GREEN

Ove ‘stylish’ lampe napravljene su od McDonald’s papirnatih vrećica i sjajna su dekoracija svakom modernom prostoru

Modeli koji su nas osvojili na prvi pogled
U svijetu brze hrane, gdje se sve na prvi trenutak čini privremenim i prolaznim, dizajner Gyuhan Lee pronašao je trajnu vrijednost na tom neočekivanom mjestu - u McDonald’su! Naime, pakiranja i papirnate vrećice najpoznatijeg lanca brze hrane na svijetu Gyuhanu služe kao inspiracija za izradu kutijastih lampi, a pomoću kojih stvara nevjerojatnu sinergiju između recikliranja, umjetnosti i brenda.

Leeovu avanturu započeo je posjet McDonald'sovoj poslovnici u međunarodnoj zračnoj luci Narita u Tokiju. Umjesto da bude zainteresiran samo za hranu, njegova pažnja je bila posve usmjerena na dizajn papirnatih vrećica. Odlučan da iskoristi njihov potencijal, Lee je skupio hrpu ovih vrećica, koje su postale sirov materijal za njegovu umjetnost. Ono što izdvaja Leeove lampe od drugih recikliranih projekata je jednostavnost i efikasnost dizajna. Njegove lampe su kutijaste i nemasne, no istovremeno emitiraju topao sjaj zahvaljujući papirnom materijalu. Četiri tanka komada čelika podržavaju strukturu svjetiljki, omogućujući svjetlu da se nježno usmjeri prema dolje.
 
Ono što ovim lampama daje poseban pečat jest Leeova sposobnost da unese elemente tradicije u modernu umjetnost. On koristi Hanji, tradicionalni korejski papir, kao dio svojih skulptura, stvarajući harmoničan spoj između prošlosti i sadašnjosti. Ovaj dodatni sloj značenja čini njegove lampe ne samo vizualno privlačnima, već i emotivno dubljima. No, Leeov rad ne završava samo na izradi umjetničkih komada. On također istražuje interakciju između proizvodnje i umjetnosti, koristeći poznatu marku kao platformu za svoje stvaralaštvo, a njegove McDonald's lampe postale su ne samo svjetlosni izvor, već i simbol održivosti i kreativnosti.
 
I dok obožavatelji njegovih kreacija traže način kako doći do ovih jedinstvenih komada, Lee ostaje vjeran svojoj umjetničkoj viziji, a njegove lampe od papirnatih vrećica dokaz su tome da se umjetnost zaista može pronaći u najneočekivanijim mjestima, podsjećajući nas da ljepota često leži u jednostavnosti i kreativnosti.
Foto: Instagram
Objavljeno: 16.10.2023. u 11:33

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p