GREEN

Ovih blagdana svoje najdraže iznenadite originalno zamotanim poklonima

Pokloni koji osvajaju na prvi pogled!

Možemo reći da je sezona darivanja započela s današnjim blagdanom Svetog Nikole. Uz to što pomno želimo odabrati idealan dar za nekoga, važno je i kako ćemo ga prezentirati, odnosno zamotati. U potrazi za kreativnim idejama, nije na odmet ni razmisliti o zero waste rješenjima koja osim što su dobra za okoliš, izgleda će posebno i unikatno.

Tone i tone plastičnog otpada svake godine rezultat su blagdanskog razdoblja, a papir za zamatanje ako sadrži plastiku nije zanemariv u nastajanju mikroplastičnih čestica koje završe u morima, zraku, živim bićima…Stoga, odlučili smo istražiti alternativne ideje kako razveseliti naše najdraže i okoliš ovih blagdana. Ono što uvijek možete učiniti je iskoristiti pakiranja koja imate kod kuće. Dakle, ukrasne vrećice koje vjerujemo većina spremi nakon što primi poklon, odlično će poslužiti za još jedna krug darivanja.

Omotni smeđi papir

Papir za zamatanje s kojim sigurno nećete pogriješiti, a može se reciklirati je smeđi omotni papir koji se koristi u dostavi. Uz nekoliko detalja postići ćete minimalistički, ali jako estetičan efekt. Dodate li juteni konop i grančicu bora vaši darovi imati simpatičnu dozu nostalgije.

Novine, autokarte, zemljopisne karte

Umjesto klasičnog papira za zamatanje, možete iskoristiti i stare novine, zemljopisne karte ili autokartu, ako ste sretnik koji ih još uvijek ima pri ruci. Ovako umotani pokloni idealni su za sve avanturiste u vašem životu. Ako uspijete dar zamotati u kartu njihovog omiljenog grada, sigurni smo da će biti oduševljeni. Uz ove alternative možete se okušati u drugačijem načinu motanja (savijanja) uz koje će svaki poklon izgledati šarmantno.

Odjeća, komadi tkanine

Ako imate neki komad odjeće koji više ne želite nositi, načinite od njega originalnu alternativu ukrasnom papiru. Uz to što možete raskrojiti neki komad odjeće, odlično će poslužiti lagani šalovi i marame. Sve zavežite tkaninom drugačije teksture te dodajte suho cvijeće i biljke, luksuzan dojam neće izostati.


Foto: Instagram
Objavljeno: 06.12.2022. u 13:02

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p