GREEN

Ovo je najbolja ‘shopping’ aplikacija na kojoj možete kupovati i prodavati odlične ‘second hand’ komade!

Kupovati ‘održivo’ nikada nije bilo jednostavnije!
Već i ptice na grani znaju da danas više ne konzumiramo odjeću na način na koji smo to činili prije samo nekoliko desetljeća; Brza moda živi svoj vrhunac, a modna industrija proizvede više od 90 milijuna tona otpada svake godine, te potroši jednaku, ako ne i veću količinu vode. I zaista, uz nikad brži, pametni marketing i društvene mreže koje neprestano prodaju najnovije trendove, prilično je teško odoljeti čestom shoppingu, no uz nekoliko trikova, danas ga možete učiniti održivijim no ikada!

Dobra strana tehnologije omogućila nam je da, ako zaista odlučimo živjeti održivije, to ne znači da se moramo nužno i odreći shoppinga. Naime, na tržištu ćete danas pronaći bezbroj aplikacija koje su stvorene kako bi se korisnike potaknulo na što održiviji način raspolaganja odjećom, a koje nude genijalne, jedinstvene vintage komade koje nećete viđati po gradu kao što je slučaj s trendi kombinacijama iz najpoznatijih high street dućana. No, sve te aplikacije uglavnom su bile bazirane na američko tržište, a već neko vrijeme među njima se nalazi i - Depop, verzija koja je prilagođena i našem, domaćem tržištu!
 
Što je Depop?

Depop je društvena platforma za e-trgovinu na kojoj korisnici mogu kupovati i preprodavati svoje artikle. Kao mobilna aplikacija dostupna je na iOS i Android platformama, a većina predmeta koje ćete pronaći na aplikaciji rabljeni su, vintage komadi te prenamijenjeni komadi raznovrsne odjeće, pa i dizajnerske. Korisničko sučelje aplikacije napravljeno je po uzoru na Instagram, a korisnici mogu prodavati artikle objavljujući njihove slike na svojim profilima, zajedno s opisima, hashtagovima i cijenama. Korisnici također mogu pratiti druge prodavače čije će se objave potom pojaviti u njihovim feedovima, a sva prodaja obavlja se preko PayPala. Depop je trenutno najkorištenija ‘second hand’ aplikacija na svijetu, a posebno je popularna među generacijom Z koja je, po svemu sudeći, predvodnik ovog novog, održivog pokreta. Sve o aplikaciji saznajte ovdje.
Foto: Instagram
Objavljeno: 27.02.2023. u 12:47

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p