GREEN

Ovo su najbolji kruti šamponi za bujnu i sjajnu kosu!

Šamponi za predivnu kosu na ekološki način!

U posljednje se vrijeme sve više razgovara o nepotrebnim ambalažama beauty proizvoda. Svatko od nas u svojoj kupaonici sigurno ima sljedeće proizvode; šampon, balzam za kosu, gel za tuširanje i losion za tijelo. Ako tome pridružimo još barem dva proizvoda za lice i neke dodatne proizvode za njegu tijela i kose, to je barem deset plastičnih ambalaža koje se nakupe u našoj kupaonici. Posljednjih se godina razvija 'zero waste' filozofija koja potiče ponovnu upotrebu proizvoda, recikliranje i očuvanje te naglašava važnost proizvodnje održivih proizvoda. Sve je više brendova krenulo u tom smjeru pa se na tržištu može pronaći mnoštvo beauty proizvoda koji ne samo da su eco-friendly, već su sastojcima savršeni u njezi kože lica, tijela i kose. Tako su veliku popularnost ostvarili kruti šamponi koji imaju mnoge prednosti nad klasičnim tekućim sapunima!

Kruti šamponi svojim izgledom podsjećaju na sapun, ali je njihova formula drugačija. Oni su formulom slični sapunima za pranje lica, a uz to su dodani sastojci za njegu kose te aditivi za stvaranje pjene kako bi šampon što učinkovitije očistio kosu. Pogrešno je mišljenje da postoji samo jedan univerzalan tip krutih šampona jer se na tržištu mogu pronaći kruti šamponi za sve tipove vlasišta i kose. Ovi šamponi često sadrže eterična ulja poput lavande, ružmarina i metvice koja daju šamponu ugodan miris, a ujedno njeguju kosu.

Najvažnija karakteristika krutih šampona je njihova eco-friendly priroda. S obzirom na to da nisu tekući, nije potrebno da stoje u plastičnoj boci pa se samim time smanjuje plastični otpad. Oni najčešće dolaze u papirnatim kutijicama poput sapuna za ruke. Također, s krutim šamponima ćete uštedjeti i vodu. Klasični šamponi sadrže puno vode koja održava njihovu tekuću konzistenciju, dok kod krutih šampona to nije slučaj. S obzirom na to da je manje vode u formuli krutih šampona, veća je koncentracija aktivnih sastojaka pa samim time kosa dobiva veću dozu potrebnih tvari iz šampona. Još jedna prednost krutih šampona je ta što traju dulje od tekućih šampona. Njihovo trajanje ovisi o tome koliko često perete kosu, ali naš savjet je da nakon što operete kosu, nikada ga ne ostavljate na mjestu koje potencijalno može skupiti vodu. Najbolje bi ga bilo odložiti na rešetkastu podlogu da se potpuno osuši prije idućeg korištenja.

Kruti šamponi su jednostavni za korištenje. Nakon što ga namočite, među rukama ga zapjenite ili utrljajte direktno na tjeme kose. Nakon toga, princip pranja kose je isti kao i kod klasičnih šampona. Kao što smo već spomenuli, kruti šamponi su namijenjeni raznim tipovima vlasišta i kose, stoga ako je vaša kosa kovrčava i suha, najbolje je koristiti šampone s uljem avokada ili badema koji dubinski hrane kosu i sprječavanju lomljenje dlake.

Kruti šampon za suhu i kovrčavu kosu Sapunoteka Dry and Curly Hair je odličan izbor jer sadrži ulje avokada te mango maslac koji čini kosu mekom i glatkom. Ako vam se vlasište masti, idealno je koristiti šampone s čajevcem jer on regulira lučenje sebuma. Naša preporuka je Flow organic shampoo soap s čajevcem te mentom i ružmarinom koji dodatno čiste i osvježavaju vlasište.

Izbor krutih šampona je zaista velik, a mi smo izdvojili naše favorite!

Ethique heali kiwi za osjetljivo vlasište, Flow organic shampoo soap

Garnier ultimate blends shampoo bar za normalno vlasište, Lamazuna za masno vlasište

LUSH SEANIK, Sapunoteka šampon za suhu i kovrčavu kosu

Foto: Instagram, Ezhique, Flow, Garnier, Lamazuna, Lush, Sapunoteka
Objavljeno: 20.02.2022. u 00:00

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p