GREEN

“Seed of Light”: Jeste li čuli za ove genijalne svijeće u teglama koje se transformiraju u - cvijeće?

“Svijeća koja raste” oduševit će vas na prvu!
Ljubitelje prirodnih, ekološki pripravljenih svijeća, a koji su ujedno i veliki ljubitelji različitih vrsta biljki zasigurno će potpuno oduševiti ovaj preslatki novi, domaći brend koji našem tržištu odnedavno nudi nešto sasvim novo! Riječ je o potpuno prirodnim svijećama “koje rastu”, te čije teglice nemaju rok trajanja, a što znači da iza svakog proizvoda ovog simpatičnog brenda ne ostaje ni najmanja količina otpada!

No, kako točno takve svijeće funkcioniraju? “Seed of Light” svijeće na vašu adresu stižu u prigodnoj kutiji i teglici “za biljke”. Vosak se priprema od soje i kokosa, dok fitilj također nastaje od prirodnih materijala - pamuka i lana. Uz svijeću ćete dobiti i candle dust cover te tresetnu tabletu - hranjive tvari koje pospješuju rast vaše biljke. Za najljepši plamen i topljenje voska te kako se teglica ne bi previše zagrijala, pri prvom paljenju ostavite svijeću da gori maksimalno 2 sata, odnosno dok se vosak ne rastopi do ruba teglice. Na taj način sprječavamo nepravilno otapanje voska. Pri ostalim paljenjima svijeća smije gorjeti najviše 4 sata odjednom, a svakako savjetujemo da prije svakog novog paljenja malo podrežete fitilj za pravilno gorenje.
 
Nakon što potrošite svijeću, teglicu ćete najlakše isprati kipućom vodom. Papir sa sjemenkama koji ste dobili zajedno s vašom svijećom namočite u hladnu ili mlaku vodu na 2 sata, a zatim ga natrgajte na zemlju. Za bolji rezultat, razdvojite dva sloja papira i oslobodite sjemenke na zemlju. Tresetnu tabletu namočite u hladnu vodu na 5 minuta, a zatim je namrvite po zemlji i sjemenkama. Teglicu s papirom stavite na toplo mjesto nepromjenjive temperature i s dovoljno svjetlosti. Ravnomjerno zalijte ili poprskajte tako da i zemlja i tresetna tableta budu vlažne, ali ne i mokre. Održavajte razinu vlage i strpljivo pričekajte rezultate, jer prve klice vaše najnovije zelene prinove rastu od tri dana pa sve do dva tjedna nakon sadnje! Svakako savjetujemo da iskoristite trenutku akciju brenda koja uključuje besplatnu dostavu, a koja traje sve do 18. studenog ove godine. Više informacija potražite na službenoj stranici!
Foto: Instagram
Objavljeno: 05.11.2022. u 08:38

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p