GREEN

'Slay’ je odličan dokumentarac koji odgovara na pitanje zašto je modna industrija toliko opsjednuta životinjskom kožom!

Odličan uradak koji vrijedi pogledati!

Na temu koliko je modna industrija štetna za okoliš, ali i stanovnike tog istog okoliša, ispisano je mali milijun redaka. Velika stopa zagađenosti, ekološke promjene, neljudski uvjeti rada, ali i beskompromisno iskorištavanje životinja, samo su neki od segmenata na kojima se uvelike radi kako bi se promijenili, no svejedno se nameće pitanje, a zašto je to uopće tako moralo biti? Masovna proizvodnja i sve već potražnja odgovaraju na neka od pitanja, a kada je riječ o životinjama, odgovore smo potražili u zanimljivom dokumentarcu koji morate pogledati!

‘Slay’ je ime dokumentarca koji istražuje vezu između modne industrije i životinjske kože, a koja je čini se, već dugi niz godina, nažalost neraskidiva. Iza svega krije se bezbroj neetičkih postupaka koji su bez problema mogli biti načinjeni na drugi način, a postavljajući sve u kontekst modernog tehnološkog doba, razno razne novotarije koje omogućavaju perfektnu imitaciju određenog materijala, svakako su bolji izbor kojem se tek posljednjih godina modna industrija aktivnije okreće.

Ipak, rema podacima 'Good On You', vodeće platforme za ocjenjivanje robnih marki došlo je do podataka kako 68% današnjih brendova još uvijek koristi neke životinjske proizvode prilikom izrade kolekcija, a kada je riječ o gigantskim grupacijama, brojka doseže i velikih 91%. ‘Slay’ sadrži rezultate trogodišnjeg istraživanja koje je pratilo velike modne lance, njihove načine proizvodnje i u konačnici, utjecaj na okoliš. Rezultati su poprilično poražavajući jer je dokazano kako je voda sve zagađenija, a potvrđeno je i da korištenje neetičkih materijala pridonosi uništavanju šuma, kao i životinjskih vrsta.

Redateljica Rebecca Cappelli zajedno s ostatkom istraživačkog tima gledateljima dokumentarca pokušava osvijestiti činjenicu da životinjska koža nije materijal te pružiti nešto detaljniji uvid u proces koji se krije iza svega. Surova realnost katkad je skrivena iz simpatičnog dizajna nove omiljene torbice ili cipela, no samo malo grebanje ispod površine, dovoljno je da ispliva sve ono loše, a ‘Slay’ nema ideju upiranja prstom, već edukaciju kupaca ka nešto boljim odlukama.

Trailer pogledajte u nastavku!

Foto: Youtube,
Objavljeno: 12.09.2022. u 16:32

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p