GREEN

Što napraviti s pisanicama nakon Uskrsa? Imamo sjajan recept zahvaljujući kojem nema bacanja hrane!

Ideja pomoću koje nećemo baciti hranu!

Zadnjih par dana proveli smo u blagdanskom raspoloženju i krajnje je vrijeme da se vratimo u standardnu životnu rutinu. Sigurno smo se svi ovih dana prejeli i koliko god sami sebi obećavali da ćemo iduće godine drugačije, kada nas omame miomirisi blagdanskog stola, jednostavno ne možemo odoljeti. No, svake godine nakon blagdana baci se velika količina hrane, što ni etički, a ni u smislu okoliša nije dobro. Bliži nam se Dan planeta Zemlje pa i u tom smislu bismo trebali razmisliti o našim postupcima kako pomoći okolišu. Stoga, nemojte bacati ostatke hrane od Uskrsa, već iskoristite ovu sjajnu ideju pomoću koje ćete pojesti ukusna uskršnja jaja.

Bojanje jaja je stara uskrsna tradicija u kojoj ne možemo dočekati uskrsno jutro kako bismo otkrili čije jaje je 'snažnije'. No, ta draga tradicija predstavlja potencijalni problem u kojem se ista jaja ne pojedu jer ih je previše. Pa smo tako u problemu par dana nakon Uskrsa gdje obojena jaja moramo baciti u smeće. Naime, nalazimo se u razdoblju u kojem je krajnje vrijeme kako bismo nešto poduzeli vezano za okoliš, inače ćemo biti sudionici velikoga zagađenja Zemlje. Često smo svjedoci brojnih kampanja u kojima nas pokušavaju osvijestiti kako je krajnje vrijeme za određene promjene.

Kao pojedinci možda nismo sposobni na velike promjene, no itekako možemo utjecati na one mikro promjene koje se tiču nas samih. Prehrambena industrija je veliki zagađivač okoliša, a samim tim bacanje hrane i masovna proizvodnja loše utječu na isti. Stoga, nemojte bacati ostatke hrane već ih pametno iskoristite.

Tik tok je sjajno mjesto gdje možemo pronaći odlične recepte, a ovaj nas je potpuno oduševio. Riječ je o Tik Tok profilu klapet u kojem možete pronaći sjajne recepte za iskorištavanje doslovne svake namirnice. Ovaj profil nas pokušava osvijestiti koliko nepotrebne hrane bacimo i koliko je to štetno za okoliš. Jedan od recepata koji nas je oduševio je priprema sjajnog azijskog jela od ostataka uskrsnih pisanica. No, ako niste ljubitelj azijske kuhinje, uvijek ostaje opcija napraviti odličnu cezar salatu i tako imati zdrav i ujednačen obrok nakon blagdana.

 

@klapet post uskrs jajcov u soja sosu #fyp #jaja #jaje #hrana #recept ♬ original sound - klapet
Foto: Instagram
Objavljeno: 19.04.2022. u 11:06

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p