GREEN

Tko kaže da nam je potrebna hrpa kozmetičkih proizvoda za lijepu kožu? Ovo su 3 ključna proizvoda za njegu!

Za smislenu njegu kože lica koju voli i okoliš!

Društvene mreže uspjele su nas uvjeriti u štošta, kao i u to da nam je za zdravu kožu lijepog izgleda potrebna prava vojska skincare proizvoda. Zahvaljujući omiljenim influencerima i cijelom Instagram marketingu naše kozmetičke police počele su opasno konkurirati i najbolje opremljenim drogerijama, no treba li zaista kožu opterećivati rutinama od 10 koraka i tolikim brojem proizvoda?

Slojevito nanošenje kozmetike trend je koji trese beauty svijet već nekoliko sezona, a zahvaljujući kojem na našim kozmetičkim policama gotovo da više i nema mjesta za neki novi proizvod. Od raznoraznih seruma, ulja, pa sve do krema za okoloočno područje, popis proizvoda koji su 'potrebni' u svakodnevnoj njezi ponekad se čini kao da nema svog kraja. Takav odnos prema kozmetici nerijetko je loš za samu kožu i to iz vrlo jednostavnog razloga; koža ispod toliko slojeva teško da može disati te su vrlo velike šanse da začepimo njezine pore i potaknemo brojne upalne procese.

Slojeviti skincare i njegovu štetnost za samo zdravlje kože najbolje možemo usporediti s time da zamislite da na sebe odjenete 10 slojeva odjeće. Osim što bi ispod toliko slojeva bilo nemoguće funkcionirati u svojoj svakodnevnoj rutini, također bi imali osjećaj kao da ćemo se ugušiti. Upravo tako nekako se osjeća i naša koža ispod silnih slojeva kozmetike, a osim negativnih efekata na njezino zdravlje i u konačnici i izgled, ovakav pristup kozmetici ostavlja i negativne posljedice na sam okoliš.

Beauty industrija prepoznata je kao broj jedan zagađivač okoliša te je prešišala čak i prehrambenu industriju, stoga je sasvim jasno zašto je ovo jedno od gorućih ekoloških pitanja. Kada uzmemo u obzir i upozorenje Skupštine Ujedinjenih naroda za okoliš da će do 2030. godine dodatnih 104 milijuna tona plastičnog otpada zagaditi naše ekosustave ako ne promijenimo svoje dosadašnje navike, sasvim je jasno zašto su sve oči uperene u ovaj problem beauty industrije. Velika odgovornost zbrinjavanja otpada nije samo na kozmetičkim brendovima, već i na navikama potrošača, a koje bi trebale biti prije svega - smislene.

Tako se na vašoj kozmetičkoj polici treba pronaći svega tri kvalitetna skincare proizvoda, od kojih je primarna dobra čistilica kože. Bez čistog lica, nema niti zdrave barijere, stoga u svoju rutinu uvrstite proizvod koji će u jednom potezu ukloniti sav make up, kao i ostale nečistoće te pripremiti kožu za ostatak skincare rutine.

Nadalje, hidratantna krema nešto je što se mora pronaći bez obzira na tip kože lica koji imate jer je baš svakoj koži potrebna 'čaša' vode, pogotovo u hladnim mjesecima pred nama. Osim hidratantne kreme, ono što se mora pronaći u vašoj rutini je i krema sa SPF faktorom, a koja nije nužna samo u ljetnim mjesecima, već ju je potrebno nanositi tijekom cijele godine. Krema sa zaštitnim faktorom najbolji je anti-age saveznik te kontinuiranim korištenjem tijekom cijele godine odgodit ćete prve znakove starenja i sačuvati zdrav, mladolik izgled kože!

'ard natural cosmetics gel za umivanje, Skintegra Amphibian gel za čišćenje

Kiehl's Ultra Facial Cream, Neutrogena® Hydro Boost hidratantni gel za lice

Bioderma Photoderm Aquafluide SPF 50, La Roche-Posay Anthelios XL fluid ultra light SPF 50+

Foto: Instagram, 'ard, Skintegra, Kiehl's. Neutrogena, Bioderma, La Roche-Posay
Objavljeno: 19.09.2022. u 12:19

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p