GREEN

U Botaničkom vrtu idućeg vikenda možete saznati kako živjeti 'zelenije' u gradu!

Dobro došli u Urbanu džunglu!

Održivost i svjesnost o potrebi uključivanja „zelenijih“ navika u svakodnevni život raste sve više. Malim promjenama koje svatko od nas može jednostavno uvesti u svoj način života kao društvo možemo puno učiniti. Zato ako želite saznati sve o tome kako život u gradu uskladiti s prirodom, rezervirajte sljedeću subotu za jedan odličan festival!

Festival Urbana džungla u organizaciji Zelenog inkubatora iz Zagreba održava se sljedeće subote 25. ožujka na nekoliko lokacija. Potpuno besplatne radionice i predavanja održat će se u Botaničkom vrtu PMF-a u, Zelenom inkubatoru na adresi Medulićeva 6 i u klubu Botaničaru od 9 i 30 do 17 sati. Urbana džungla je festival čiji je cilj promovirati uzgajanje hrane u gradu, hiperlokalnu proizvodnju, kratke lance opskrbe, osvještavanje zdravih navika u jelu i poticanje bioraznolikosti očuvanjem sjemena u vlastitom vrtu.

Što možete doživjeti u urbanoj džungli?

Aktivnosti u kojim posjetitelji mogu sudjelovati su aktivnostima poput kušanja egzotičnih vrsta medova, fermentiranja hrane, stručno vođene ture kroz Botanički vrt, uzgoja vlastitog urbanog vrta i mnogih drugih. Jedna od najzanimljivijih dijelova programa je zasigurno Flora Zagreb Tour gdje će svi zainteresirani kroz šetnju Donjim Gradom moći upoznati čak 183 biljne vrste koje žive s nama u gradu, a do sada ih vjerojatno nismo ni primijetili. Kroz turu ćete saznati ima li među tim vrstama jestivih i ljekovitih biljaka ili na neki drugi način biljaka korisnih za čovjeka.

Sve aktivnosti festivalskog programa u potpunosti su besplatne, jedino što morate je kupiti je ulaznica za Botanički vrt. Sve pojedinosti o programu i pojedinim radionicama možete saznati na linku.

 

Foto: Instagram, Pexels
Objavljeno: 16.03.2023. u 15:26

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p