GREEN

U poznatoj zagrebačkoj trgovini otvoren prvi “zero waste” kutak s bogatim rinfuzo asortimanom!

Korak dalje prema održivoj, zelenijoj budućnosti!
Iako je održivi, osvješteniji način života sve veći imperativ, kako u svijetu tako i kod nas, moramo priznati da Hrvatska prilično zaostaje, barem kada je riječ o “zero waste” trgovinama koje za cilj imaju kreirati novu filozofiju življenja i kupovine bez stvaranja suvišnog otpada. No, nedavno je u dobro poznatom zagrebačkom Konzumu, smještenom u Radničkoj ulici, otvoren prvi pravi “zero waste” kutak koji su kupci dočekali s oduševljenjem, a koji pruža jedno posve novo iskustvo održivijeg shoppinga!

Konzum u Radničkoj dobro je poznato mjesto svima onima koji gaje ljubav prema dobroj hrani i u neprestanoj su potrazi za novim kulinarskim trendovima. Ovaj moderan prodajni prostor svojim kupcima redovito predstavlja različite novitete, a nakon Reciklopedije, Konzum je svojim kupcima odlučio predstaviti i pravi “zero waste” kutak koji se nalazi na samom kraju trgovine. Riječ je o bogatom rinfuzo asortimanu koji uključuje razne vrste tjestenine, riže, sušenog voća i povrća, orašastih plodova, raznih vrsta pahuljica, sjemenki, ali i slatkiša. Već sada planiraju proširiti svoj asortiman u koji će redovito stizati i novi proizvodi koje sada možete kupovati - bez ikakve ambalaže!

Stoga, zaboravite na plastične vrećice i šarenu ambalažu i svaki sljedeći shopping obavljajte isključivo s vlastitim, višekratnim vrećicama i posudama koje čuvaju okoliš, smanjuju nastanak otpada i ono najbitnije - poboljšavaju kvalitetu života i kreiraju neku novi filozofiju kupovine koja zaista poštuje principe održivog razvoja i zaštite okoliša!

Foto: Unsplash, Instagram
Objavljeno: 07.09.2022. u 11:30

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p