GREEN

Usprkos sve većem broju ozbiljnih optužbi, Shein u prvoj polovici godine ima rekordnu zaradu

Vrtoglavi rast kineskog diva brze mode
Ranije ovoga mjeseca, kineski div brze mode - Shein suočio se s novom tužbom koja je kompaniju optužila za kršenje intelektualnog vlasništva te za stvaranje i prodaju kopiranih predmeta. Ranije  je i H&M podnio tužbu za kršenje autorskih prava, a osim toga vode i pravnu bitku s kineskim rivalom Temuom. No, najveće optužbe dolaze od strane onih koji se zalažu za humane radne uvjete i održive poslovne modele, a za koje Shein, usprkos brojnim upozorenjima, ne mari. 

I unatoč svim navedenim problemima, Shein je izvijestio kako je u prvoj polovici 2023. godine postigao rekordne rezultate dobiti, a za koju je zaslužna rastuća prisutnost na svjetskom tržištu i sve veći broj e-trgovina koji prodaju njihove proizvode. "Zabilježili smo najveću neto dobit u prvom polugodištu u povijesti kompanije, u usporedbi istim razdobljem prethodnih godina,” poručili su iz Sheina. "Konkretno, naš kontinuirani zamah u SAD-u jača našu vodeću poziciju na svjetskom tržištu, a raste i broj novih kupaca koji su zadovoljni našim proizvodima” zaključili su.
 
U planu je otvaranje novih tržišta

U istom dopisu, Shein je objasnio svoju tržišnu strategiju i uspjeh nedavnog lansiranja tržišta u Brazilu i SAD-u. Tvrtka je također izjavila kako planira pokrenuti tržišta u Meksiku, uz Njemačku, Španjolsku, Francusku i Italiju. "Osim toga, nastavljamo širiti kategorije proizvoda na našem tržištu izvan mode i odjeće na druge kategorije, uključujući kućanske aparate i druge proizvode za kućanstvo.” Iako se Shein posljednjih godina pronašao u središtu raznih skandala nebrojeno puta,  rastuća kupovina Shein proizvoda daje ovom brendu sve veću moć da stvara, mijenja i kreira modno tržište koje, više no ikada, vapi za revolucionarnim promjenama.
Foto: Instagram
Objavljeno: 01.08.2023. u 10:40

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p