GREEN

Jeste li znali da postoje vaze za cvijeće napravljene od - cvijeća?

Ljubav prema prirodi i dizajnu spojena u jedno!
U posljednje vrijeme vrtlarenje i uzgajanje biljaka postalo je veliki trend u uređenju domova. Redovito nas oduševljavaju razne kreacije zaljubljenika u biljke i nerijetko nas inspiriraju da i svoj dom oplemenimo na ovaj način. Svi se možemo složiti da cvijeće i ukrasno bilje daje domu toplinu i zaokružuje čitav dizajn interijera koji bez ovog dodatka izgleda nedovršeno. U moru ideja i inspiracija kako biljke uklopiti u svoj dom vaza za cvijeće načinjena od cvijeća osvojila nas je istog trena!

Dakle, svoje rezano ili zasađeno cvijeće sada možete držati u vazi načinjenoj od suhog, prešanog cvijeća. Radi se o dizajnu britanske umjetnice Shannon Clegg koja pravi vaze od osušenih i prešanih biljaka. Ova umjetnica svoju je krojačku i dizajnersku pozadinu iskoristila kako bi stvarala tako da povezuje prirodu i ljude prema načelima prirodnog dizajna čiji je cilj opća dobrobit. Ovakav stav prema stvaranju i izražavanju dizajnerica je stvorila nakon rada u modnoj industriji gdje je uočila niz etičkih problema tijekom proizvodnje. Vaze koje Shannon Clegg izrađuje su samodostatan ukras i zapravo vam ni ne treba cvijeće koje biste stavili u vazu jer sama kreacija je buket i posuda u jednom.

Proces izrade je dugotrajan, a zahtijeva puno ljubavi i pažnje za detalje. Za izradu svakog od ovih eteričnih detalja potrebno je čak i do šest tjedana tijekom kojih se biljke pažljivo uzgajaju, sakupljaju te ukalupljuj posebnom tehnikom koju je sama dizajnerica razvila. Ovako izrađene vaze ili bolje rečeno skulpture, mogu trajati od dva tjedna do pet godina, ovisno o vrstama biljaka. Ako želite naručiti ovu posebnu vazu ili saznati više detalja to možete učiniti na službenoj web stranici.

Foto: Instagram
Objavljeno: 10.02.2023. u 12:51
Tagovi: cvijeće, dizajn

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p