GREEN

Victoria's Secret donje rublje krije novu tajnu koja će vas oduševiti!

Brend koji je sinonim za sexy donje rublje, želi postati sinonim za održivost!

Victoria's Secret jedan je od najpoznatijih brendova donjeg rublja. Za svjetsku slavu brenda najviše su zaslužne raskošne revije s najpopularnijim licima modnog i showbizz svijeta. Ovo je brend kojeg u modnom i poslovnom svijetu prati i niz kontroverzi koje su ih posljednjih godina natjerale da transformiraju svoje poslovanje, a čini se da su počeli razmišljati i o održivosti svoje proizvodnje.

Općenito industrija odjeće ima jako velik utjecaj na okoliš i količinu otpada, a donje rublje koje je uglavnom napravljeno od umjetnih materijala jedan je od većih segmenata tog problema. Tom problemu doprinosi i to što donje rublje nije pogodan komad za second hand tržište. Svjedoci smo toga da se sve više brendova pod pritiskom javnosti i trendova odlučuje pozabaviti problemom smanjenja tekstilnog otpada i utjecaja proizvodnje na okoliš, a pridružio im se i ovaj popularni brend donjeg rublja.

Naime, u Victoria's Secret kolekciji svakodnevnih grudnjaka od sada ima Forever Bra model čiji su jastučići izrađeni od materijala biljnog porijekla koji je pogodan za recikliranje. Kako bi svojim kupcima to i olakšali, uvedena je opcija vraćanja grudnjaka u bilo koju Victoria's Secret trgovinu gdje će on biti pravilno rastavljen i doniran ili recikliran s obzirom na stanje u kojem se nalazi. Kao što smo rekli, donje rublje, posebno grudnjaci, iznimno je zahtjevno za recikliranje. Osim same tkanine, konstrukcija grudnjaka izrađena je od metalnih i malih plastičnih dijelova, što dodatno otežava proces recikliranja. U slučaju Forever Bra, žice i kopče će se rastaviti s grudnjaka prije recikliranja i poslati u sustav za proizvodnju energije iz otpada, gdje se izgaranjem materijala dobiva para koja se iskorištava za stvaranje električne energije. Ovaj model čini se kao odličan početak inovacija u proizvodnji donjeg rublja, a nadamo se da ćemo vidjeti još ovakvih primjera.

Foto: Instagram, Victoria's Secret
Objavljeno: 23.02.2023. u 15:46

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p