GREEN

Zagrebački Dolac uskoro postaje velika gastro oaza koja će najpoznatiju tržnicu pretvoriti u najveću atrakciju!

Najkvalitetniji proizvodi iz cijele Hrvatske - na jednom mjestu!
Grad Zagreb uskoro bi mogao postati bogatiji za jedinstveni “Gastro edu centar izvrsnosti” koji će najpoznatiju domaću tržnicu pretvoriti u pravu gastro oazu, a u sklopu koje bi se prodavali i promovirali isključivo proizvodi s oznakama kvalitete Eko proizvodi, Plavi ceker i EU oznake kvalitete.

Nepovjerenje potrošača u izvornost i kvalitetu hranu sve je veći problem, a uvođenjem ovog centra, kupci će vrlo lako provjeriti sve dostupne informacije o proizvođaču. Ideja je da čitav prostor zagrebačkog Dolca postane turističko mjesto na kojemu bi se turisti educirali te isprobavali i kupovali zaista najkvalitetnije proizvode iz cijele Hrvatske. No, osim prodavanja visokokvalitetnih proizvoda hrvatskog podrijetla, u Centru izvrsnosti održavat će se i edukacije potrošača i proizvođača, degustacije proizvoda te razna događaja vezana uz lokalnu hranu koji će potpuno oživjeti ovo kultno zagrebačko mjesto, čime bi se postojeća kulturna baština najznačajnije hrvatske tržnice potpuno redizajnirala i stavila u inovativnu uporabu!
 
Gradska uprava prijavila je ovaj projekt na EU poziv Europske urbane inicijative, a realizacija projekta trajat će tri i pol godine. Rezultati prijave očekuju se do srpnja i, ako bude pozitivno ocijenjen, ulazi u prvu fazu provedbe i pripreme koja će trajati do siječnja 2024. godine! Više informacija o ovoj sjajnoj inicijativi stiže uskoro!
Foto: Instagram
Objavljeno: 21.02.2023. u 10:28

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p