GREEN

Znamo kako jednostavno napraviti vlastiti osvježivač zraka za koji su vam potrebna samo tri sastojka!

Za mirisniji, zdraviji dom!
Sigurni smo kako ste do sada čuli mnogo o tome kako su sintetički mirisi nezdravi za naše zdravlje, zdravlje naše djece, ali i ljubimaca; Gotovo svi “mirisi” za prostore koji se nude na policama trgovina obično sadrže veliki broj hlapivih organskih spojeva koji izrazito nepovoljno utječu na naše organe, a posebice pluća. Stoga, krajnje je vrijeme da se odreknete sprejeva koji se reklamiraju na malim ekranima, a s obzirom na nevjerojatno mirišljave i smiješno jeftine alternative, sigurni smo da baš nikada više nećete posegnuti za komercijalnim mirisom za dom.

DIY sprejevi za prostorije s eteričnim uljima najbolji su način za stvaranje svježeg, ugodnog doma bez dodanih toksina, a ovi homemade sprejevi ujedno su i genijalan ručno izrađen dar za dragu osobu. Prvo i najvažnije, domaći osvježivači zraka napravljeni su od vode, hamamelisa i eteričnih ulja te su izrazito zdravi, oslobođeni od toksina i posve sigurni za korištenje. Ono što je važno naglasiti jest da je trošak izrade vlastitog osvježivača znatno manji od troška kupnje gotovih proizvoda s umjetnim, nezdravim mirisom. Osim toga, proces izrade DIY spreja stvara minimalan otpad, a svakim ponovnim korištenjem imate istu bočicu s raspršivačem umjesto da postojeću bacate u smeće. A ono što nam se osobno najviše sviđa jest što možete u potpunosti prilagoditi miris i istraživati razne kombinacije dok ne otkrijete vaš omiljeni!
 
Sastojci:

Destilirana voda
Hamamelis
Eterično ulje po izboru
Bočica s raspršivačem

Upute:

Ulijte hamamelis u bočicu s raspršivačem od 150 ml. Koristite lijevak kako biste izbjegli prolijevanje. Dodajte oko 30 kapi eteričnog ulja po vašem izboru ili kombinaciju različitih ulja te sve skupa dobro promućkajte kako bi se sastojci u potpunosti sjedinili. Napunite ostatak boce destiliranom vodom, ostavljajući dovoljno prostora za mlaznicu za prskanje. Lagano protresite bočicu kako biste emulgirali otopinu i raspršite po prostoriji!

 

Foto: Instagram
Objavljeno: 09.09.2022. u 13:29

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p