HRVATSKA MODA

Metamorfoze u kampanji mlade dizajnerice Ane Bogdan

Joan Miró kao inspiracija domaće dizajnerice

Kolekcija Metamorphosis Ana Bogdan 
Splitska dizajnerica Ana Bogdan, nakon uspješnog nastupa na BIPA FASHION.HR-u, predstavlja kampanju za kolekciju proljeće/ljeto 2015. kojom je osvojila simpatije modne kritike.
 
Prošlogodišnja pobjednica natječaja za mlade dizajnere LIFT by Perwoll ove je sezone inspiraciju pronašla u radovima Joana Miróa. U proljetno-ljetnim komadima dominiraju jake osnovne boje: plava, crvena, žuta uz neizostavnu crnu i bijelu. Kolažiranje različitih materijala i detalja, ručno oslikavanje te printevi koji podsjećaju na snažne poteze kista, nit su koja se provlači kroz cijelu kolekciju. 

„Inspiracija Mirovom umjetnošću došla je nakon sasvim neobveznog posjet izložbi Joana Miróa u Zagrebu. Energija njegovih radova ostavila je snažan dojam na mene, toliko da je svaki moj kreativni proces jednostavno vodio u tom smjeru što je rezultiralo kolekcijom 'Metamorphosis'. Mislim da sam ovom kolekcijom postigla idealan omjer između ekstravagantnog i komercijalnog te da će to biti nit vodilja za moj daljnji rad“, izjavila je Ana Bogdan povodom lansiranja nove kolekcije.  

 
Kampanja za kolekciju Metamorphosis, nazvana po seriji radova Joana Miróa, snimana je u surovom okruženju kamenoloma u blizini Splita koji je svojom neutralnom podlogom suprotnost ekspresivnoj i dominantnoj kolekciji. Nepravilne linije stijena, kamena i krajolika koji u sebi nosi notu divljine i nesputanosti prate kolekciju koja je slobodna, razigrana i pomalo buntovna. Crteži na tkaninama su ručno oslikavani, a prisutno je i kolažiranje različitih materijala i detalja poput cifova i resica. Materijali koji dominiraju kolekcijom su mikrofibra, viskoza, eko koža, pamuk i poliester. Styling su upotpunile torbe od eko kože i prozirnog PVC materijala sa zanimljivim detaljima poput lego kocki ili velikog kinder jajeta. Zaštitno lice kampanje je Paula Amižić iz Profile Models agencije, a fotografije potpisuje mladi perspektivni fotograf Ivan Gudić. Za make-up je zaslužna vizažistica Matija Marin.
  
Kolekcija Metamorphosis Ana Bogdan 
Kolekcija Metamorphosis Ana Bogdan 
Kolekcija Metamorphosis Ana Bogdan
Kolekcija Metamorphosis Ana Bogdan 
Kolekcija Metamorphosis Ana Bogdan 
Kolekcija Metamorphosis Ana Bogdan 
Kolekcija Metamorphosis Ana Bogdan 
Foto: PR
Objavljeno: 03.06.2015. u 11:35

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p