Ženski razgovori pravi su tabui, na njima se seciraju odnosi, dijele savjeti pa k tome nikakvo čudo da mogu nekoga, tko je tema, koštati glave.

Nikakvo čudo da su prema tome postali pravi mali rituali, rituali koji su se u mom svijetu odavno odmakli iz birceva nakon što smo u žaru razgovora shvatile da 'naša tema' sjedi stol do nas. Od tada radije moji zidovi imaju uši!

Moje babe i ja smo u jednom trenutku shvatile da se za te babinjake sređujemo i pripremamo više nego za neki spoj, zbog čega su dosegli najveću vrijednost na ljestvici među ženskim izlascima.

Često se konzumira alkohol, kako bi se oslobodila misao i razvezao jezik.

No, uvijek je problem s hranom, ona u trenutcima zasjedanja ženskog parlamenta pada u drugi plan. Mislim, od svih tih vrućih tema, kome pada još i hrana na pamet?

Vođena time, došla sam na ideju želirati alkohol, a moje babe su bile oduševljene konzumirati ga na sasvim drugačiji način - žlicom.

Želirano vino
Potrebno:
3 dl nekog slatkog vina, može i pjenušac
1 dl sirupa od bazge
3 listića želatine
Ribizli

Namočite listiće želatine u hladnoj vodi cca. 5 minuta. Zakuhajte 0,5 dl vode i dodajte ocijeđenu želatinu nek se otopi. Dolijte vino i sirup od bazge i miješajte da se sve poveže. Dobivenu tekućinu točite u čaše te dodajte bobice ribizle.

Stavite u frižideru preko noći. Ukoliko želite da ribizli zaplivaju čitavom čašom, tekućinu promiješajte kada se već malo zgusne, cca. 3 sata nakon što stoji u hladnjaku. Živjeli!

Zorica
Photo: Samsung Galaxy II
Objavljeno: 11.06.2012. u 13:30