KOLUMNE

Alkohol na žlicu za babinjake iliti nismo pile samo smo jele

Za vas priprema Zorica Živković Farina

Ženski razgovori pravi su tabui, na njima se seciraju odnosi, dijele savjeti pa k tome nikakvo čudo da mogu nekoga, tko je tema, koštati glave.

Nikakvo čudo da su prema tome postali pravi mali rituali, rituali koji su se u mom svijetu odavno odmakli iz birceva nakon što smo u žaru razgovora shvatile da 'naša tema' sjedi stol do nas. Od tada radije moji zidovi imaju uši!

Moje babe i ja smo u jednom trenutku shvatile da se za te babinjake sređujemo i pripremamo više nego za neki spoj, zbog čega su dosegli najveću vrijednost na ljestvici među ženskim izlascima.

Često se konzumira alkohol, kako bi se oslobodila misao i razvezao jezik.

No, uvijek je problem s hranom, ona u trenutcima zasjedanja ženskog parlamenta pada u drugi plan. Mislim, od svih tih vrućih tema, kome pada još i hrana na pamet?

Vođena time, došla sam na ideju želirati alkohol, a moje babe su bile oduševljene konzumirati ga na sasvim drugačiji način - žlicom.

Želirano vino

Potrebno:

3 dl nekog slatkog vina, može i pjenušac

1 dl sirupa od bazge

3 listića želatine

Ribizli

Namočite listiće želatine u hladnoj vodi cca. 5 minuta. Zakuhajte 0,5 dl vode i dodajte ocijeđenu želatinu nek se otopi. Dolijte vino i sirup od bazge i miješajte da se sve poveže. Dobivenu tekućinu točite u čaše te dodajte bobice ribizle.

Stavite u frižideru preko noći. Ukoliko želite da ribizli zaplivaju čitavom čašom, tekućinu promiješajte kada se već malo zgusne, cca. 3 sata nakon što stoji u hladnjaku. Živjeli!


Zorica
Photo: Samsung Galaxy II

Objavljeno: 11.06.2012. u 13:30

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p