KOLUMNE

Zašto modni svijet voli gumene sandale?

Ljetni trend o kojem svatko ima mišljenje…


 
Svake sezone u modnom svijetu pojavi se trend o kojem svatko ima svoje mišljenje… Pozitivno ili negativno, to naravno ovisi o nečijem modnom stilu, prihvaćanju noviteta i nečijeg unikatnog stila. Nakon povratka Birkenstock natikača iza kojih su uslijedili adidas i Nike modeli, modni svijet susreo se s gumenim sandalama! O njima smo već pisali i predstavili smo vam modele svjetski poznatog branda JuJu koji je osvojio brojne blogerice i street style dame, a koji su dostupni i u Hrvatskoj na svima dobro znanoj web adresi Vešmašina. 

Upravo su te sandale izazvale pravu malu pomutnju na hrvatskoj sceni jer o njima svatko ima mišljenje. Dok one otkačene trendseterice čije kombinacije nisu uvijek shvaćene obožavaju ove gumene modele, one klasičarke, elegantne dame i ljubiteljice seksepilnih odjevnih kombinacija ne mogu shvatiti zašto bi itko na svoje noge želio staviti gumeni model kakav smo nosili osamdesetih isključivo za kupanje. Komentari koje su nas dočekali ispod članka o JuJu gumenim sandalama bili su sljedeći: ‘Guma djeluje užasno neudobno u toplim mjesecima kad se noga znoji pa zašto bi ih pobogu netko želio nositi?’, ‘Ajme još jedan trend iz djetinjstva koji želim zaboraviti!’, ‘Ružne do bola..’, ‘Čehinje iz osamdesetih!’, ‘Zašto bi itko od svih cipela koje se nude na ovom svijetu, želio nositi gumene sandale?’
 

 
Prijateljica me nedavno pitala kad planiram nabaviti gumene sandale koje su zavladale svjetskom modnom scenom i što općenito mislim o tom trendu. Vratila se s kave sa svojim kolegicama s posla i našla u situaciji gdje se komentiralo jednu slučajnu prolaznicu koja je nosila ružičasti JuJu model. Kolegice nisu nikako mogle shvatiti zašto bi itko želio nositi te sandale po gradu, a moja prijateljica pokušala im je na sve moguće načine objasniti ‘da su te sandale trenutno jako u modi!’ Naravno da me dočekala s pitanjem zašto su dotične sandale postale tako veliki hit i kako je uopće došlo do toga da ih svi nose? 
 

 
Kao osoba koja se ne boji modnih noviteta i eksperimentiranja modnim stilovima, moram priznati da ove gumene modele smatram izuzetno šarmantnima. Činjenica je da nisu privlačne, da ne mogu izgledati seksi pa su samim time frajerima nevjerojatno ružne, da asociraju na retro osamdesete koje većina smatra najgorim modnim razdobljem ikad, da izgledaju smiješno u kombinaciji s romantičnim čarapicama… No, upečatljive su, zanimljive, lako kombinirane i očito udobne pa ih svjetska modna scena ove tople sezone jednostavno obožava! Nema modnog časopisa koji ih nije uvrstio u neki svoj editorijal ili stavio na stranicu s istaknutim ‘must have’ komadima za ljeto, a nema ni modne ikone koja ih nije nabavila za ovu sezonu!
 


Zašto su ove sandale postale cipela o kojoj ove tople sezone svatko ima svoje mišljenje? Jer su jedan od onih komada koji će privući pažnju i jedan od onih modela koji će na svoje noge staviti samo najhrabrije ljubiteljice mode i noviteta. Stvorene su za privlačenje pažnje i za komentare slučajnih prolaznika koji svojim odjevnim kombinacijama igraju na sigurno… Svojevrsni su nastavak velikog jesenskog i proljetnog trenda kombiniranja sportskih tenisica uz ženstvene kreacije i komad oko kojeg se lome koplja. U trendove sezone uvrstio ih je vjerojatno neki domišljat modni stilist koji ih je izvadio iz arhive i odlučio iskoristiti za modni editorijal u kojem će pokazati kako i ružni modni dodaci mogu izgledati fantastično ako su stilizirani na pravi način. Ove sandale su pravi pokazatelj da moda ne mora nužno biti seksi i lijepa, već da je prije svega bitno da je zanimljiva i domišljata. A morate priznati da su ove sandale upravo takve! Zanimljive, domišljate i jednostavno pozivaju da izrazite svoje mišljenje!


Objavljeno: 25.07.2014. u 10:44

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p