VJEŽBANJE

I ja sam postala trkačica!

Dnevnik jedne trkačice powered by adidas škola trčanja
Ana Bacinger 
Moje trčanje počelo je preseljenjem iz Zagreba u Varaždin, u želji da se konačno počnem baviti nekim sportom i budem ustrajna u tome… Jedna sam od onih žena koja je cijeli život mrzila svaki sport, mijenjala treninge svaka tri mjeseca i naravno odustajala od svega. Trčanje mi je bila najgora noćna mora - još u osnovnoj pa kasnije u srednjoj školi.

Od same pomisli na onih dugih 6 minuta koje smo trčali u gimnaziji mi je pozlilo pa sam najčešće bila jedna od onih cura koja je te zadatke presjedila na klupi. Trčanje i ja smo bili dva totalno različita i nespojiva svijeta i nikad nisam ni sanjala o tome da ću u nekom periodu svoga života svaki drugi dan trčati po sat vremena i istinski uživati u tome.
 
Nakon što sam čitala kolumne kolegica i prijateljica (Nevene, Ogi, Ane), odlučila sam dati šansu trčanju i vidjeti zašto su svi navučeni na taj trenutno jako popularan sport. Prvi trening sam jedva preživjela, no osjećaj nakon njega bio je toliko dobar i pozitivan da sam već iduću večer otrčala svojih prvih 4 kilometra. Dečko mi je uvijek govorio da je to jedini trening s kojeg se vrati prazne glave, da je odličan za eliminaciju stresa i da djeluje poput neke droge - jednom dok kreneš postaneš ovisan! A, upravo to mi se i dogodilo! Polako sam skupljala kilometre u nogama i bila sve brža, disanje je postalo sve lakše, a glava prazna.
 
Ana Bacinger 
Ana Bacinger 
Ana Bacinger 
Prošle godine sam si zadala cilj da otrčim novogodišnju utrku koja se već tradicionalno održava u Varaždinu. Nije riječ o polumaratonu, čak ni o 10k, nego laganih 8 kilometara koje bi svaki pravi trkač pretrčao s lakoćom. Zimi sam trčala svaki drugi dan, borila se s kišom, susnježicom i temperaturama ispod nule jer sam znala da imam svoj cilj. No, kako se bližio taj 31. prosinac vrijeme je bilo sve gore i ja sam naravno strtarila jer sam mislila da je nemoguće trčati na - 13 stupnjeva. Novu godinu sam dočekala na ulicama Varaždina gledajući sve te ustrajne ljude kako trče svojih 8 kilometara i na taj način slave Novu godinu. I tu sam odlučila da i ja želim biti jedna od njih! Svoju novogodišnju utrku pretrčala sam dan kasnije 1. siječnja, sama na stadionu blizu svoje kuće i nikad nisam bila ponosnija na sebe.
 
Ana Bacinger   
Nisam se utrkivala s ostalim trkačima, no pokazala sam sama sebi da mogu ostvariti svaki cilj. U međuvremenu je trčanje postalo dio moje svakodnevice. Kilometre prilagođavam količini posla i ostalim obavezama, no trčim svaki drugi dan i istinski uživam u tome. U tome mi uvelike pomažu i nove Pure Boost X tenisice koje su napravljene posebno za žene pa je trčanje u njima još lakše. Novi cilj je trčanje 10 kilometara uzbrdo na Ivanščicu! Držite mi palčeve!
   Ana Bacinger Ana Bacinger Ana Bacinger Ana Bacinger
 
Ana Bacinger
Foto: Sebastijan Kodba
Objavljeno: 23.08.2016. u 19:00

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p