KOLUMNE

Kako nositi ruž po modnim epohama?

Ivana Bilandžija Billy donosi 5 prijedloga

Kako u svijetu mode, tako i u svijetu beauty industrije postoje trendovi koje velika većina žena prihvati bez puno razmišljanja. Neovisno radilo se o nanošenju sjenila, rumenila, iscrtavanju obrva ili ružu za usne, svaka od tehnika ima svoja pravila koja su se poštovala u određenom modnom razdoblju. A, naša poznata vizažistica Ivana Bilandžija Billy danas vam donosi priču o nanošenju ruža za usne kroz različite modne epohe!

TAMNE USNE

Tamne usne su veliki trend 20ih i 30it godina. U tom razdoblju je vladao trend tankih usana koje su bile dodatno naglašene špičastim detaljem na gornjim usnama. Nosive i danas, najbolje će izgledati ako se pravilno obrube olovkom Severity i ružem nijanse Shard.

OLD HOLLYWOOD

Svima dobro znani beauty trend 'old hollywood' iz razdoblja 40ih i 50ih, dominira i danas na crvenom tepihu. Karakterističan je po jarko crvenom ružu i senzualno konturiranim punim usnama. Uz olovku Feisty i ruž nijanse Maneater bez puno problema možete postići ovaj obožavani trend.

PASTELNE BOJE

Ovaj trend vratio se na velika vrata posljednjih par sezona, no karakterističan je za razdoblje 60ih i 70ih godina. Kako u modnom dizajnu i interijerima, tako i u make up-u pojavljuju se pastelne hladne boje, te su usne često pastelno ružičastih i rozih mat tonova, dok je sam oblik usna naturalan... Za ovaj efekt potreban vam je samo mat pastelni lila ruž naziva Liv.

OMBRE 

Trend za one najhrabrije datira naravno iz razdoblja 80ih i 90ih. Riječ je o dobro znanoj ombre tehnici koja je bila sveprisutna u make up-u. Usne su uvijek bile konturirane smeđom ili sličnim tamnim bojama, dok su same usne bile znatno svjetlije što im u konačnici daje na punoći. Uz olovku Fidelity, ruž nijanse Sonnet i sjajilo Absorb možete postići ovaj efektan make up.

FOKUS JE NA INDIVIDUALNOSTI

Stigli smo i do posljednjeg razdoblja u kojem vlada potpuna sloboda. Danas zapravo ne postoji jedan konkretan i jednosmjeran trend, sve je dopušteno. Nose se razni oblici, boje i teksture, fokus je na individualnosti. Sve ovisi o vašem modnom stilu, načinu života i onome što volite. No, neka naša sugestija dolazi u kombinaciji ruža Climax, olovke Fantasy i sjajila Maiden, boja koje uvijek funkcioniraju!

 

make up: Ivana Bilandžija Billy

photo: Jure Perišić

web: www.illamasqua.hr

 

Objavljeno: 26.03.2014. u 13:26

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p