KOLUMNE

Svečani make up Marijane Batinić

Pripremila Ivana Bilandžija Billy za Illamasqua Hrvatska

Bliže nam se blagdani, a s njima i brojni domjenci i partyji na kojima je poželjno pokazati svoje najbolje izdanje. Dobar make up ključan je za svečane prigode te vam danas donosimo jedan prijedlog koji je na prelijepom licu tv voditeljice Marijane Batinić, pokazala vizažistica kuće Illamasqua, Ivana Bilandžija Billy.

Na lice prvo nanesemo Hydra Veil Primer koji trenutno hidratizira kožu lica te služi kao odlična podloga za tekući puder. Nakon primera, na lice smo nanijeli Skin Base tekuću podlogu (br.8) i korektor Skin Base Lift (Light br1) koji u potpunosti prekriva sve sitne nepravilnosti na koži. Lice smo fiksirali s podlogom u kamenu (br. 233) koju smo ravnomjerno nanijeli na cijelo lice kako bi dobili ujednačen ten.

Konturiranje lica prava je umjetnost. S dobrim konturom možete izmijeniti oblik vašeg lica ili naglasiti željene dijelove. Rumenilo za kontur uvijek mora biti tamnije od ostataka lica kako bi se dobile sjene. Važno je da se kontur dobro zblenda kako crte ne bi bile vidljive. U ovom slučaju koristili smo smeđe-sivo rumenilo u kamenu Didobey.

Iako Marijana prirodno ima prekrasne guste obrve odlučili smo dodatno pojačati njihov oblik i to uz pomoć pigmenta za obrve Stark.

Za lijepu boju obraza koristili smo miks kremastog i rumenila u kamenu; kremasto rumenilo Sleek, dodatno smo pojačali rumenilom u kamenu Tremble.

Na gornji kapak i u kut oka nanijeli smo bijelo sjenilo Sex, kako bi otvorili oko i učinili ga izraženijim. Na sredini kapka pomiješali smo tople boje breskve (Servant) i šampanjca (Slink).

Kutove očiju naglasili smo s tamnijim nijansama, točnije čistim pigmentom Fervent. U kut obrva nanijeli smo čisti pigment Furore u boji šampanjaca, koji nam je poslužio kao highlighter.

Usne smo naglasili uz pomoć olovke Spell u toploj nijansi narančaste. Punoću usana postigli smo sa sjajilom Mistress, također u oranž nijansi.

 

Photo: Jure Perišić

Model: Marijana Batinić

Kosa: Katica Topčić za Kevin Murphy Hrvatska

Web: www.illamasqua.hr

 

Objavljeno: 27.11.2013. u 15:35

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p