KOLUMNE

Kako riješiti problem osjetljive kože prije ljeta?

Iva Mihalić se priprema za ljeto
ana mihalic 
Osjetljive i reaktivne kože najčešći su problem s kojim se susrećem posljednjih godina u radu sa klijentima. Ponekad se radi o posljedici nedovoljne ili neadekvatne njege ili pak, osjetljivim tipovima, kao što je Iva. Žene svijetle puti i tamne kose bez iznimke imaju ovaj problem, kako na koži lica, tako i na koži tijela. Problem osjetljive kože česte su reakcije na preparativnu i dekorativnu kozmetiku, ali i reakcije ukoliko se preparativna i dekorativna kozmetika ne koristi. Drugim riječima, osjetljiva koža sama je sebi kotradiktorna. S jedne strane ima potrebu za intenzivnom njegom, sa druge strane podnosi samo nježne i pomno birane preparate. Zato ju osobno volim zvati izbirljivom kožom.

ana mihalic 
Iva je „školski primjer“ osjetljivog i reaktivnog tipa kože lica,ali i tijela. Osim što je dugo godina imala problem sa upalama folikula dlačica, i njena koža lica bila je osjetljiva na sunce, vjetar, hladnoću. Naći dobru kombinaciju za ovakav tip kože uvijek je izazov, no potrebno je i respektabilno znanje o metaboličkim procesima kože i njenim potrebama kako bi se ta preosjetljivost smanjivala iz dana u dan i kako bi njena baršunasta ljepota mogla zasjati u punom sjaju.

ana mihalic
Smart solarij svakako je nezaobilazan tretman koji će pripremiti Ivinu kožu za sunce i eliminirati mogućnost alergijskih reakcija. Njegova pamet očituje se u kombinaciji UV i kolagen lampi, pa ste slobodni birati želite li u njemu potamniti svoju put, učvrstiti kožu i zaštiti ju od alergijskih reakcija ili oboje. Neinvanzivne metode korištene u sklopu ovog tretmana uklanjanja blagih bora i cjelokupnog toniranja kože danas su vrlo popularne, te blagotvorno djeluju na osjetljive i reaktivne kože. Terapija svjetlosnim diodama, odnosno LED lampama, u medicinskim studijama pokazale su da fototerapija crvenim svjetlom od 633 nanometra, ima pozitivan učinak na cjelokupni izgled i stanje naše kože. Kako Iva nije obožavateljica osunčane puti, kolagen lampe za nju su bile pravo otkriće i vrlo brzo uvjerila se u njihovu djelotvornost.


products
ana mihalic
Budući da su osjetljive kože tanke, vrlo često sklone su i osjetljivim kapilarama, pa postaje veliki problem naći i odgovarajući anticelulitni tretman koji je dovoljno grub prema celulitu, a dovoljno nježan prema koži. Body Strategist+ Cellulite Refiner, upravo je takav tretman. Ekstrakt crnog papra ponaša se kao nositelj koji olakšava apsorpciju aktivnih sastojaka, a kofein, alkaloid ekstrahiran iz zrna kave arabice, pomaže prilikom drenaže i sprječava kretanje masnih kiselina prema adipoznom tkivu. Morski ekstrakti, pomažu osmozu i olakšavaju reapsorpciju iz edema, te osiguravaju snažnu drenažu i odvod toksina iz organizma.
 
Ovaj tretman pokazao se idealnim za osjetljive kože, kao i za probleme otečenih i teških nogu. Odmah nakon tretmana koža je izvrsno tonirana i kompaktna, a celulit vidljivo smanjen. Ipak, najvažnije je da nema nikakve opasnosti od pucanja kapilara niti alergijskih reakcija na koži tijela. Naša Iva posebno je zadovoljna činjenicom da joj njena osjetljiva koža više nije prepreka na putu na očuvanju njene ljepote i baršunaste puti.
 
Foto: Jure Perišić
 
Objavljeno: 28.05.2015. u 19:40

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p